:

Hur gör man för att sladda?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att sladda?
  2. Vilken växel ska man ha när man sladdar?
  3. När får man börja med drifting?
  4. Får man sladda med bil?
  5. Kan man sladda med automat?
  6. Vilken är den första åtgärden om du får sladd?
  7. Vad ska man tänka på vid halt väglag?

Hur gör man för att sladda?

Den görs med att man precis innan en sväng släpper på gasen och svänger detta gör att bilens bakhjul glider i sidled och genom att växelvis gasa och bromsa under sladden samtidigt som man styr så har man en kontroll på sladden.

Vilken växel ska man ha när man sladdar?

Håll en låg hastighet, se upp för potentiella faror och se till att du har tillräckligt med tid att bromsa och styra. Använd tvåans växel istället för ettans för att minska risken för att däcken slirar.

När får man börja med drifting?

För att själv kunna börja tävla inom drifting finns det en del krav som måste uppfyllas. En förare måste vara minst 16 år gammal (det går dock att åldersdispens) och ha ett körkortstillstånd, men man behöver däremot inte ha ett giltigt körkort eftersom man gör ett förarprov specifikt för sporten.

Får man sladda med bil?

Om man ertappas att sladda omkring riskerar man böter och i värsta fall tappar man körkortet, och det är ju inte särskilt roligt, säger Wretling. Ibland får polisen in registreringsnummer på bilar som varit ute och buskört.

Kan man sladda med automat?

Klart det går, bara man har mos nog och/eller chassie som inte motarbetar för mycket. Det är sannolikt lättare att drifta med en BMW 540iA än en 245 GL Automat.... Det går, men är lite knepigt!

Vilken är den första åtgärden om du får sladd?

Om bilens bakre ända börjar sladda, ska du trycka kopplingen i botten och omedelbart styra i sladdens riktning. Bromsa inte. När sladdens vinkel minskar ska du vrida tillbaks ratten i vägens riktning. Om bilens främre del börjar sladda, ska du inte bromsa, utan direkt trycka kopplingen i botten.

Vad ska man tänka på vid halt väglag?

När det är halt är friktionen låg mellan väg och däck. Därför är det bra att du kör på så hög växel som möjligt. Gasar man för mycket slirar det, med en högre växel är det med andra ord lättare att köra bilen på ett säkert sätt. Behöver du bromsa i utförsbacke är det bra att växla ner och utnyttja motorbromsen.