:

Vad innehåller kinesisk soja?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innehåller kinesisk soja?
  2. Hur tillverkas kinesisk soja?
  3. Vad är Sojafärs gjord av?
  4. Vart tillverkas soja?
  5. Varifrån kommer anammas soja?

Vad innehåller kinesisk soja?

Sojasås eller bara soja är en kryddsås som framställs av sojabönor som tillsammans med bland annat vete och salt fermenterats med hjälp av en svampkultur. Sojasås är mycket vanlig i östasiatisk matlagning (framför allt i Kina, Indonesien och Japan) men har sen 1970-talet blivit populär även i västvärlden.

Hur tillverkas kinesisk soja?

Ingredienser Sojabönorna blötläggs först i vatten under en längre tid och ångkokas sedan vid hög temperatur. Vetekornen rostas vid hög temperatur och krossas därefter mellan valsar för att påskynda fermenteringen. Saltet löses upp i vatten.

Vad är Sojafärs gjord av?

Proteinet från sojabönan, också kallat sojaprotein, är ett vegetabiliskt protein. Det äts av vegetarianer/veganer och kroppsbyggare som ersättning för animaliskt kött. Sojaprotein finns i olika former, till exempel pulver (för att göra proteinhaltiga drycker med) men också i den form som kallas sojakött.

Vart tillverkas soja?

Soja är en av världens största och viktigaste grödor för produktion av vegetabiliskt protein och olja. Den har odlats i tusentals år i Asien och ger mer protein per hektar än andra stora grödor. Soja produceras till allra största delen i sex länder: Brasilien, USA, Argentina, Kina, Indien och Paraguay.

Varifrån kommer anammas soja?

Flera av produkterna inom Anamma är baserade på protein från sojabönan, så därför kan det vara bra att reda ut vår ståndpunkt i det hela. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger INTE i regnskogsområden och vårt sojaprotein är såklart INTE genmodifierad (GMO).