:

Hur gör man god mäsk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man god mäsk?
  2. Hur stark mäsk kan man göra?
  3. Hur renar man mäsk?
  4. Hur gör man starksprit?
  5. Hur lång tid tar det att bränna sprit?
  6. Hur länge kan en mäsk stå?

Hur gör man god mäsk?

Genom att värma upp spriten till 50°C förångas alkoholen och åker ned, under falskbotten, och stannar där. Plastbrännaren ger i en sats, 8 liter mäsk, omkring 2,5-3 liter sprit på 45-50%. Processen tar ca 3 dagar. Den körs med fördel på vintern då hinken ska vara sval på utsidan.

Hur stark mäsk kan man göra?

Destilleras två gånger. Sprit som framställs genom destillation i enkelpanna destilleras oftast två gånger. Inför första destillationsomgången brukar mäsken hålla en alkoholhalt på omkring 7–10 volymprocent.

Hur renar man mäsk?

Så vitt jag vet så sätter man mäsk, kokar mäsken och får sprit som kan kallas "rått" . Den råa spriten filtrerar man sen genom ett långt rör fyllt med aktivt kol. Spriten droppar ner i en behållare och sedan spär man ut den så den håller önskad alkoholhalt.

Hur gör man starksprit?

All framställning av spritdrycker utgår ifrån att man har en jäst, alkoholhaltig dryck att destillera. För att jäsa en dryck måste råvaran innehålla socker (sockerrör, frukt eller druvor), eller stärkelse (spannmål, potatis eller agave), som kan förvandlas till förjäsbart socker.

Hur lång tid tar det att bränna sprit?

Det är stor variation mellan individer och mellan tillfällen i kroppens förmåga att förbränna alkohol. En förbränner i genomsnitt 0,1 gram alkohol per kilo kroppsvikt och timme. Det tar cirka två timmar för en person som väger 60 kg att förbränna ett standardglas med alkohol.

Hur länge kan en mäsk stå?

Alternativt kan du låta mäsken stå 60 min eller tills vätskan har blivit helt klar/transparent.