:

Vad kan man använda istället för marsipan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda istället för marsipan?
  2. Hur gör man figurer i Sockerpasta?
  3. Hur gör man Sockerpasta mjuk?
  4. Hur mycket sockerpasta behövs?
  5. Hur kan man täcka tårtor med sockerpasta?
  6. Vad är sockerpasta eller Sugarpaste?

Vad kan man använda istället för marsipan?

Sockerpasta, eller sugarpaste, är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan. Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk.

Hur gör man figurer i Sockerpasta?

Små figurer och enkla blommor fungerar bra att göra i vanlilg sockerpasta. Man kan då torka upp pastan något med lite majsstärkelse. Har man inte tillgång till modelleringspasta för att göra figurer kan man blanda i lite CMC för att göra pastan lite starkare. Då fungerar den även att modellera med.

Hur gör man Sockerpasta mjuk?

Sugarpaste - Förberedning och bearbetning Vid kyla så blir sugarpaste hård, och i värme blir den mjuk. En sugarpaste som har en mycket stark eller mörk färg, samt sugarpaste som innehåller choklad kan bli extremt mjuka av värme.

Hur mycket sockerpasta behövs?

  • Hur mycket sockerpasta behövs? Hur mycket utav sockerpastan man sedan använder, är beroende på hur stor kaka man har och hur man vill att slutresultatet ska se ut. En rund tårta på 25 cm i diametern och som är 8 cm hög kräver ett kilo, medan en rund tårta på bara 15 cm i diametern endast kräver 500 gram.

Hur kan man täcka tårtor med sockerpasta?

  • Sockerpasta, eller sugarpaste, är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan. Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk. Denna sats räcker till en tårta på ca 15 bitar.

Vad är sockerpasta eller Sugarpaste?

  • Sockerpasta, eller sugarpaste, är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan. Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk. Denna sats räcker till en tårta på ca 15 bitar. del av recept godis florsocker