:

Hur tar man hand om sina linser?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man hand om sina linser?
  2. Hur kan man förvara linser?
  3. Kan en lins fastna i ögat?
  4. Hur ofta ska man byta linsvätska?
  5. Hur många gånger kan man använda endagslinser?

Hur tar man hand om sina linser?

Tvätta händerna ordentligt innan du hanterar dina linser. Förvara dem i ett rent linsetui och använd en passande linsvätska. Undvik kranvatten! Det finns olika typer av rengöringsvätska, kolla in vårt sortiment här.

Hur kan man förvara linser?

Förvaring av linser Linserna ska förvaras i separata behållare, en för höger och en för vänster lins för att undvika förväxling, i den typ av lösning som patienten brukar använda. Hårda kontaktlinser och månadslinser förvaras under natten i avsedd linsvätska i behållare.

Kan en lins fastna i ögat?

Kan kontaktlinsen glida bakom ögat? Det är helt omöjligt att linsen försvinner bakom ögat. Gnuggar du dig i ögat kan den ibland lägga sig under övre ögonlocket men oroa dig inte, förr eller senare kommer den ut. Skaver och irriterar det bör du kontakta din optiker för att få hjälp att plocka ur den.

Hur ofta ska man byta linsvätska?

Byt ut linsvätskan i ditt etui varje dag – återanvänd inte din linsvätska! Byt ut ditt linsetui varje månad, så slipper du bakterier och annat som kan skada eller påverka din lins.

Hur många gånger kan man använda endagslinser?

Att använda endagslinser innebär att du byter linser varje dag. Vi rekommenderar inte att återanvända dem eller att använda dem i flera dagar och inte heller att sova med endagslinser. Det är däremot okej att lämna i linserna om du bara sluter ögonen en kortare stund på soffan eller på resan.