:

Vad betyder ett napp?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder ett napp?
  2. Kan napp ge?
  3. Hur vet man om nappen är för liten?
  4. När började man använda napp?
  5. När uppfanns Nappen?
  6. Vad kan man göra med baby som inte tar napp?

Vad betyder ett napp?

En napp, särskilt i Finland tutt eller tutte, är en liten gummituta fäst på en bricka för barn att suga på. Sugdelen är numera i regel gjord av latex eller silikon; tidigare tillverkades den i gummi. Napp på nappflaska brukar kallas dinapp för att skilja sorterna åt.

Kan napp ge?

Du kan ge napp när barnet äter bra och klarar av att suga på bröstet eller på nappflaskan. Det kan annars finnas en risk för att barnet nöjer sig med nappen när hen egentligen behöver äta, och därför inte får i sig tillräckligt med mat.

Hur vet man om nappen är för liten?

Avgöra den rätta storleken på nappen Du märker att nappen är för stor om den mjuka sugdelen inte försvinner helt in i munnen och silikon-eller latexhalsen forfarande är synlig. Omställningen till en större napp bör i varje fall ske under dagen, så att du kan hålla ett öga direkt på hur din lilla älskling suger.

När började man använda napp?

Men det vi idag ser som en enkel vardagspryl har också en lång historia, användingen av nappar går tillbaka flera tusen år i historien. Fynd från redan 1000 år före Kristus har gett oss en intressant inblick i nappens historia. På den tiden använde man ihåliga lerfigurer som man fyllde med godsaker.

När uppfanns Nappen?

Den typ av napp som används idag uppfanns i Tyskland strax efter andra världskriget, av en tandläkare och en ortodontist.

Vad kan man göra med baby som inte tar napp?

Det hon rekommenderar är alltså:

  1. Vinkla nappen uppåt i barnets gom, så att sugreflexen kommer igång.
  2. Stryk barnet på kinden.
  3. Smacka!
  4. Håll kvar nappen och dutta med fingret.