:

Vad kostar det att bygga hus markarbete?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att bygga hus markarbete?
  2. Hur schaktar man?
  3. Vad räknas som markarbete?
  4. Hur lång tid tar det att schakta?
  5. Vad menas med schaktning?
  6. Vad kostar det att plantera granplantor?
  7. Vad kostar röjning per hektar?

Vad kostar det att bygga hus markarbete?

Om du ska anlita någon för att schakta din tomt kan du räkna med att det kommer kosta kr/kvm tomt som ska schaktas. En normalstor villatomt om 1500 kvm där en normalstor tillbyggnad om 50–100 kvm ska byggas brukar markarbetet kosta mellan 70 000–80 000 kr och ta ungefär 2–3 veckor att utföra.

Hur schaktar man?

schaktar du för husgrund på bästa sätt

  1. Kolla upp vilka regler det är som gäller innan du schaktar. Kontakta kommunen du bor i för att se om du behöver marklov. ...
  2. Undersök marken. ...
  3. Ta hjälp av ett markproffs – eller hyr grävmaskiner. ...
  4. Det är viktigt att marken blir jämn.

Vad räknas som markarbete?

Inom markarbete brukar det finnas olika typer av arbeten som behöver utföras beroende på hur marken ser ut och vad som egentligen ska byggas efter att detta arbete är slutfört. Exempel på markarbeten är schaktning, dränering, grävning för avlopp och vatten, även elanslutning och dagvatten kan ingå.

Hur lång tid tar det att schakta?

Metod för att själv bedöma om kostnaden är rimlig Låt säga att du har en yta på 200 kvadratmeter och du får ett pris från en gräventreprenör på över 100 000 kronor. Utifrån priset kan du själv räkna bakåt att arbetet med din schaktning för ytan uppskattas ta fyra veckors heltidsarbete.

Vad menas med schaktning?

Schaktning är en typ av markarbete som görs i syfte att förbereda marken inför en kommande byggnation på området, framförallt för att skapa en plan och fast yta att börja bygga på.

Vad kostar det att plantera granplantor?

Täckrotsplantor av tall och gran kostar i norra Sverige ca 0.85 - 1.10 kr/pl och i sydvästra Sverige (något större plantor) runt 1.25 - 2.25 kr/pl. Barrotsplantor ligger runt 2.00 - 2.50 kr/pl. Det kan finnas kvantitetsrabatter.

Vad kostar röjning per hektar?

Kostnaden för röjning varierar mellan några hundra kronor och upp till 10 000 kronor per hektar beroende på stamantal, stamdiameter, områdets storlek och förhållanden.