:

Vart görs Loka?

Innehållsförteckning:

  1. Vart görs Loka?
  2. Var tappas Loka?
  3. Hur dåligt är Loka Crush?
  4. Vem tillverkar Loka?
  5. När uppfanns Loka?
  6. Vem äger Loka?
  7. När kom Loka?

Vart görs Loka?

Vattnet i våra flaskor kommer från hälsokällan i Loka Brunn i Bergslagen, dit människor har vallfärdat i århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt och salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll.

Var tappas Loka?

I Hällefors tappas bland annat Loka-vattnet på PET-flaska. Årligen produceras cirka 70 miljoner liter dryck i produktionsanläggningen. Omställningen till fossilfri energiförsörjning är nästa stora miljöförbättrande satsning i Hällefors efter den vattenledning som togs i drift för två år sedan.

Hur dåligt är Loka Crush?

Det finns inget tillsatt socker i Loka Crush. Sötman kommer istället från frukt. Loka Crush innehåller 60% mindre socker än en vanlig snitt-läsk. Men vi tycker den är ”läskande” god!

Vem tillverkar Loka?

Loka[redigera | redigera wikitext] I dag ägs Loka av Spendrups Bryggeri och vattnet hämtas från Loka brunn i Bergslagen.

När uppfanns Loka?

Kurorten Loka Brunn började sin historia 1720 i en tid då de sjukvårdande resurserna i landet var små och många sökte vård vid olika kurorter ute på kontinenten.

Vem äger Loka?

Loka är ett varumärke av kolsyrad bordsvatten, vars rötter funnits i Bergslagen sedan år 1720. I dag ägs Loka av Spendrups Bryggeri och vattnet hämtas från Loka brunn i Bergslagen.

När kom Loka?

Storhetstiden började 1761 när kung Adolf Fredrik kom till Loka med sin familj för att bota sin envisa migrän. Kungen ordinerades 6 – 8 liter brunnsvatten per dygn och när kungen reste hem två veckor senare var migränen botad.