:

Kan man så Plommonkärnor?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man så Plommonkärnor?
  2. Hur gror man en Mangokärna?
  3. Hur man planterar ett päronträd?
  4. Kan man så en äppelkärna?
  5. Kan man så Dadelkärnor?

Kan man så Plommonkärnor?

Jovisst kan du och kärnan behöver inte torkas, det kan hända att kärnan behöver kallstratifieing för att gro. +Är det ett utländskt plommon är det inte säkert att plantan du får är härdig här i sverige. +Plommon är oftast inte fröäkta plommon brukar normalt sett förökas via ympning.

Hur gror man en Mangokärna?

Bänd upp den stora mangokärnan med en liten kniv. Var försiktigt med den hala mangon så att du inte slinter. Plantera den lilla kärnan inuti direkt så att den inte torkar. Täck den med ett tunt lager jord i en stor kruka.

Hur man planterar ett päronträd?

Välj en skyddad och solig plats till ditt päronträd. Plantera tidigt på våren eller sent på hösten i väldränerad, näringsrik och mullrik jord av god kvalitet. Gräv först en riktigt stor och djup grop där trädets rötter kan ligga raklånga. Lägg ett lager grus i botten.

Kan man så en äppelkärna?

Det är inte svårt alls att få en äppelkärna att gro: ta en kruka och blomjord, peta in kärnor och håll varm och fuktig. Inom någon vecka kommer det upp plantor som du senare kan plantera om i större krukor allt eftersom plantorna växer. När de har vedartade stammar efter några år, kan du plantera ut dina små träd.

Kan man så Dadelkärnor?

Dadelkärnor växer upp till små palmer. Använd färska dadlar med kärnan kvar.