:

Vad är balsam metoden?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är balsam metoden?
  2. Vad händer om man bara använder balsam?
  3. Kan man tvätta håret med balsam?
  4. Vad är bra med Balsammetoden?
  5. Varför tvätta håret med balsam?
  6. Hur lång tid tar det för Balsammetoden att fungera?
  7. Kan man ta balsam istället för schampo?

Vad är balsam metoden?

Metoden går enkelt beskrivet ut på att du, efter en sista tvätt med ett godkänt schampo, fortsättningsvis tvättar ditt hår med enbart balsam som inte innehåller sulfater, mineraloljor eller silikoner.

Vad händer om man bara använder balsam?

Balsammetoden är en del av no poo-begreppet (förkortning av "no shampoo") och syftar till att använda endast balsam när man tvättar håret. ... Om du gör balsammetoden så använder du inget schampo utan bara godkända balsam, inpackningar och stylingprodukter.

Kan man tvätta håret med balsam?

Kändisfrisören Bobby Oduncu menar att man kan tvätta håret med ett schampo varannan gång, och bara använda balsam varannan gång. Men det viktigaste är att inte tvätta håret för ofta, oavsett om du använder balsammetoden eller inte. Två gånger i veckan är lagom.

Vad är bra med Balsammetoden?

Balsammetoden passar extra bra för dig som har torrt, grovt och lockigt hår. Många som använder balsammetoden som har denna hårtyp upplever nämligen en markant förbättring i att håret såväl känns glansigare, fylligare samt har avsevärt mer lyster.

Varför tvätta håret med balsam?

Det här gör håret frissigt och torrt. För att kompensera tillsätts silikoner och mineraloljor i både schampon och balsam. ... Det får håret att se glansigt och fint ut, men de vårdar inte håret. De här ämnena är heller inte fett- eller vattenlösliga, så för att tvätta ur dem ur håret krävs mer sulfater.

Hur lång tid tar det för Balsammetoden att fungera?

När man börjar med balsammetoden märker man snabbt att hårets kvalitet blir bättre och bättre. Tills en dag, då det plötsligt bara hänger, lockarna har försvunnit och hårbotten blir fet väldigt snabbt.

Kan man ta balsam istället för schampo?

Att tvätta håret enligt balsammetoden innebär att du tvättar håret med balsam istället för schampo. Jo, det fungerar faktiskt! Men först måste man tvätta ur alla silikoner och mineraloljor ur håret. Dessa lägger sig som en hinna runt håret och om man inte tvättar bort dem kommer håret att kännas fett och platt.