:

Hur gör man Lymfmassage själv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Lymfmassage själv?
  2. Vad är Lymfmassage bra för?
  3. Hur ofta ska man göra Lymfmassage?
  4. Vad består lymfa av?
  5. Hur blir jag av med svullen kropp?
  6. Vad lymfsystemet betyder?

Hur gör man Lymfmassage själv?

Lymfmassage. Är något som man kan göra själv hemma som en daglig rutin, för att hjälpa flödet att röra sig i rätt riktning. Det är en mjukare taktil massage, som man gör genom lätta och långa strykningar över hela kroppen som går i riktning mot ljumskarna, armhålorna och bröstbenet där vi har ansamlingar av lymfknutor.

Vad är Lymfmassage bra för?

Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer – många kvinnor har fått god hjälp av metoden efter bröstcanceroperation.

Hur ofta ska man göra Lymfmassage?

Håller du på att ta igen dig efter en lång sjukdom? Då kan det vara bra att hjälpa immunförsvaret på traven med lymfmassage tre eller fyra gånger för att få fart på systemet.

Vad består lymfa av?

Lymfsystemet suger upp vävnadsvätskan, som bildar lymfa Lymfan består bland annat av vatten, proteiner, vita blodkroppar, fettsyror, bakterier samt gamla och skadade celler. Lymfan kan också innehålla annat som till exempel färg från tatueringar.

Hur blir jag av med svullen kropp?

När du vilar, sätt en kudde under benen. Försök att få fötterna i en högre position än resten av kroppen. Undvik att sitta eller stå stilla under längre perioder. Att röra på dig regelbundet är viktigt då det stimulerar blodcirkulationen.

Vad lymfsystemet betyder?

Lymfsystemet består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa. Det består också av olika organ, som mjälten och brässen. Lymfsystemet behövs för att kroppen ska må bra. Det är viktigt för vätskebalansen i kroppen och för kroppens försvar mot infektioner.