:

Vad kan man göra av keramik?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra av keramik?
  2. Vad kan man göra med blålera?
  3. Vart kan jag bränna min keramik?
  4. Vilken lera kan man bränna i vanlig ugn?
  5. Kan man bränna blålera?

Vad kan man göra av keramik?

När det kommer till själva formandet av föremålet kan man välja att dreja, kavla, ringla eller skulptera. Vad jag väljer beror på vilket föremål jag ska göra. T. ex så kavlar jag fat, muggar drejas och mina filurer skulpteras.

Vad kan man göra med blålera?

Blålera är bra att täta dammar med, plantera dammväxter i och göra keramikföremål av. För odling måste den blandas upp stoora mängder organiskt material och/ eller sand. Lera är rikt på mineraler, kalk och mikronäring. Lera ska inte blandas med sand.

Vart kan jag bränna min keramik?

Det bästa sättet att bränna keramik hemma är att gå en kurs som innefattar tekniker för bränning. Att gå en kurs är ett bra sätt att komma igång med att lära sig processen och där kursen hålls är det i princip helt säkert att det finns en keramikugn tillhands.

Vilken lera kan man bränna i vanlig ugn?

Lufttorkad vit lera. Låt torka i minst 24 timmar, bränn sedan i vanlig köksugn på 110 grader i 2 timmar. Går utmärkt att måla med vattenfärg eller annan hobbyfärg.

Kan man bränna blålera?

Var säker på att leran du bränner tål den temperatur du bränner i. Är du minsta osäker bränn den inte eller ställ föremålet i en skål som kan fånga upp leran om den smälter. Bild på "vanlig blålera" som har smält och kokat i en stengodsbränning, tänk dig att möta en ugn fylld av detta, URK!