:

Vilket putsbruk till Murstock?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket putsbruk till Murstock?
  2. Vilken sorts murbruk kan man använda till skorsten?
  3. Vilket murbruk till stenmur?
  4. Vem gör rent i skorstenen?
  5. Vilket tegel till skorsten?
  6. Vilket murbruk ska man använda?

Vilket putsbruk till Murstock?

Cementhaltig puts är tät och stänger in vattnen, ren kalkputs ventilerar ut vattnet. Därför är risken mindre att putsen släpper om du använt kalkputs, även om det har läckt in vatten. Kalkputsen stänger inte in fukt och den klarar även mindre sättningar, så det är därför den är så bra till gamla hus.

Vilken sorts murbruk kan man använda till skorsten?

Till skorstenar använder man C-bruk.

Vilket murbruk till stenmur?

Lämplig produkt för murning av natursten är Weber Cement- bruk A.

Vem gör rent i skorstenen?

Sotning av eldstäder och rökkanaler är kommunens ansvar och sotningen utförs vanligtvis område för område, av sotare som kommunen utsett. Det är alltså inte kommunen som utför själva sotningen. Om du vill reklamera sotningen så är det företaget som utfört sotningen som du ska vända dig till.

Vilket tegel till skorsten?

Tegel till skorstenar ovan yttertak skall vara frostbeständigt. Välj Wienerbergers skor- stenstegel med 19 hål utvändigt eller Wiener- bergers massiva tegel. Murbruk ska helst vara i klass M1. Murbruk i klass M 2,5 kan också användas.

Vilket murbruk ska man använda?

Starkt murbruk för nytt murverk med lika delar cement och hydratkalk, t. ex. KC 0 0-4. Mer elastiskt än torrbetong, dels på grund av kalkhalten och dels på grund av att det bara innehåller ca hälften så mycket bindemedel i förhållande till sand jämfört med torrbetong.