:

Hur torkar man katrinplommon?

Innehållsförteckning:

  1. Hur torkar man katrinplommon?
  2. Vad gör man med torkade plommon?
  3. Är torkade plommon och katrinplommon samma sak?
  4. Kan man göra egna katrinplommon?
  5. Kan man torka blåbär?
  6. Är torkade plommon nyttigt?

Hur torkar man katrinplommon?

I de allra flesta fall handlade det om att torka i ugn på 40-50 graders värme. (I övriga fall om att torka i en spedifik torkmaskin.)

Vad gör man med torkade plommon?

Torka sommarens frukt och bär hemma i ugnen – och njut av dem till långt in på hösten. Här får du bästa tipsen för att lyckas! Att torka frukt och bär som hallon, blåbär, äpplen, plommon och nypon är ett perfekt sätt att ta vara på årets skörd och njuta av den länge. Gott och nyttigt att ha i bröd, müsli eller yoghurt.

Är torkade plommon och katrinplommon samma sak?

Sviskon eller katrinplommon (Prunus domestica ssp. domestica) är en underart av plommon som är särskilt lämplig för torkning. Orden syftar oftast på den torkade frukten, för vilken sviskon är handelsnamn. ... Frukterna har högre sockerhalt än andra plommonsorter.

Kan man göra egna katrinplommon?

Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Strö strösocker över plommonen och ställ i ugnen.

Kan man torka blåbär?

Man kan torka blåbär själv. Det funkar också bra med lingon och tranbär. Gör så här: Bred ut de rensade bären och låt de gärna lufttorka inomhus några dagar.

Är torkade plommon nyttigt?

Eftersom plommon innehåller både kostfibrer och antioxidanter så sätter det garanterat fart på tarmsystemet. Detta är särskilt viktigt under perioder när man har problem med förstoppning. Tänk på att katrinplommon också innehåller en hel del kolhydrater och alltså belastar kalorikontot en hel del.