:

Hur länge har man gips på handleden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man gips på handleden?
  2. Vad händer om gipset sitter för hårt?
  3. Hur vet man om gipset sitter för hårt?
  4. Hur mycket ersättning för bruten handled?
  5. Hur länge varar en stukning i handleden?

Hur länge har man gips på handleden?

Det hålls sedan på plats med en gipsskena över underarmen och handen, men fingrarna är fria och ska kunna röras. Slutligen röntgas handleden igen med gipset på för att kontrollera att det brutna benet ligger i ett bra läge. Det räcker ofta med fyra veckors gips för att skadan ska stabiliseras.

Vad händer om gipset sitter för hårt?

Du får mycket ont även när du vilar om du får kompartmentsyndrom, och ännu mer ont om du håller armen eller benet i högläge. Du kan också tappa känseln i foten eller handen. Du ska genast ta kontakt med sjukvården om det börjar göra väldigt ont även när du vilar med den gipsade kroppsdelen i högläge.

Hur vet man om gipset sitter för hårt?

gipsen känns trång och man har ont trots att man har den gipsade kroppsdelen i högläge när man vilar. fingrar eller tår blir vita eller färglösa eller om man förlorar känseln i dem.

Hur mycket ersättning för bruten handled?

Det rör sig även om inkomstförlust på grund av skadan. Den ersättning du kommer att kunna begära för inkomstförlust ska motsvara skillnaden mellan inkomsten du skulle haft om du inte var skadat, och den inkomst som du trots skadan kan uppbära (5:1 st. 2 SkL).

Hur länge varar en stukning i handleden?

Den vanligaste orsaken till att man bryter handleden eller underarmen är att man halkar eller snubblar och tar emot sig med handen. Skadan läker oftast efter några veckor med gips, men en del kan behöva opereras.