:

Vad kan man göra i Scratch?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra i Scratch?
  2. Hur sparar man i Scratch?
  3. Vad är ett villkor Scratch?
  4. Hur gör man flappy Bird på scratch?
  5. Vad betyder i programmering?
  6. Vad är en variabel i Scratch?
  7. Hur delar man projekt i Scratch?

Vad kan man göra i Scratch?

Med gratisprogrammet Scratch från http://scratch.mit.edu kan du skapa nästan vad som helst. Det påminner en aning om att bygga med lego. Spelet jag visar finns på http://scratch.mit.edu/projects/uggle... Om du blir medlem där kan du ladda hem det och se exakt hur det är gjort.

Hur sparar man i Scratch?

Scratch och GDPR

  1. I Scratch webbversion kan du arbeta utan att vara inloggad och istället välja att spara ned ditt projekt lokalt till den dator du använder, eller till en server eller molntjänst, för att kunna öppna igen nästa gång och fortsätta. ...
  2. Scratch finns även som nedladdningsbart offline-verktyg.

Vad är ett villkor Scratch?

Scratch är ett programmeringsverktyg för barn och unga som är framtaget vid det amerikanska universitetet MIT. Med Scratch kan du lära dig grunderna i programmering genom visuella block som byggs ihop likt legobitar för att skapa spel, animationer och enklare program. Scratch finns på svenska och många andra språk.

Hur gör man flappy Bird på scratch?

Gör fågeln Välj en sprajt med två klädslar eller rita en egen sprajt. ska minska vid varje tick så att fågeln accelereras neråt. få ett värde som ger fågeln ett hopp uppåt. Lägg in kod och ändra parametrarna tills det fungerar på ett bra sätt.

Vad betyder i programmering?

Programmering handlar om att lösa problem med hjälp av en dator. Du skriver instruktioner för hur problem ska lösas i ett språk som en dator kan förstå, ett s.k. programmeringsspråk (programspråk). ... Men programmering handlar alltså inte bara om att skriva kod, utan även om att hitta på lösningar på problem.

Vad är en variabel i Scratch?

Under ”data” är det nästan helt tomt när du börjar med ett nytt projekt i Scratch. Men här finns ett par knappar, nämligen ”Skapa en variabel” och ”Skapa en lista” som du kommer att använda senare för att skapa små virtuella lådor att spara saker i.

Hur delar man projekt i Scratch?

När du är redo att dela ditt projekt med andra, klicka på "Dela"-knappen i ovankanten av skärmen. (Om du inte redan har gjort det, så behöver du skapa ett Scratch-konto för att dela ditt projekt online.)