:

Vilka växter gillar urin?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka växter gillar urin?
  2. Kan man gödsla med urin?
  3. Kan man gödsla tomater med urin?
  4. Hur ofta ska man vattna med urin?
  5. Kan man rena urin?
  6. Vilken gödning till tomatplantor?

Vilka växter gillar urin?

Speciellt bladgrönsaker mår extra bra av snabbverkande och flytande näring. Att gödsla med urin fungerar också utmärkt till buskar, perenner och andra grönsaker som har behov av kväve. Potatis, majs, tomater och liknande likaså.

Kan man gödsla med urin?

En fördel med att gödsla med urin är både att växterna snabbt tar upp näringsämnena och att man enkelt kan vattna just då och där växterna behöver näringsämnena. Man kan med fördel även tillföra urin i komposten: särskilt om komposten består av kvävefattigt material som löv, halm, flis och liknande.

Kan man gödsla tomater med urin?

Urin är kväverikt men innehåller också kalium och fosfor och är därför ett välbalanserat gödselmedel. Vattna mellan raderna och inte på plantorna och undvik att gödsla med urin ett par veckor före skörd (gäller främst sådant där vi skördar det som växer nära jorden).

Hur ofta ska man vattna med urin?

Dosen beror på jordens näringsstatus och grödans näringsbehov. Ett riktmärke för köksland är 1-2 liter urin per kvadratmeter och säsong. Gödselvattna en gång i veckan för näringskrävande växtslag som kål, purjolök och tomater och två-tre gånger totalt för mindre näringskrävande växter som sallat och bönor.

Kan man rena urin?

Separerad urin Urin från en frisk människa är förhållandevis ren och den innehåller inte stora mängder av patogener. Ofta kan man använda den uppsamlade urinen i sin egen trädgård. I hemträdgården kan urinen spridas ut som gödsel med en bevattningskanna antingen som sådan eller utspädd.

Vilken gödning till tomatplantor?

Jag rekommenderar verkligen användning av kissvatten eller guldvatten som gemene man säger men även vallört och gräsklipp är dunder för tomater! Kissvatten är ypperlig för tomater! Urin som gödsel utspädd 1:10 har ungefär samma näringsinnehåll som blomsternäring på flaska från affären.