:

Kan man göra gymnasiearbete på Komvux?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man göra gymnasiearbete på Komvux?
  2. Hur funkar gymnasiearbete?
  3. Hur får man examen från Komvux?
  4. Kan man plugga upp gymnasiearbete?
  5. Kan jag göra om Gymnasiearbetet?
  6. Vilka ämnen måste man ha godkänt i för att få gymnasieexamen?
  7. Vad ska ingå i ett gymnasiearbete?

Kan man göra gymnasiearbete på Komvux?

Komvuxarbete ersätter gymnasiearbete inom komvux I praktiken innebär detta att en elev som påbörjat ett gymnasiearbete före den inte kan betygsättas på detta efter utgången av juni 2021. Från den kan betyg endast sättas på komvuxarbete. ... På så sätt missgynnas inte elever med äldre betyg.

Hur funkar gymnasiearbete?

Med gymnasiearbetet knyter eleven ihop sina studier på programmet och visar att den är förberedd för arbete eller studier. Gymnasiearbetet är en uppgift om 100 gymnasiepoäng. ... Gymnasiearbetet på yrkesprogrammen ska visa att eleven är förberedd för att arbeta inom de yrkesområden programmet riktar sig mot.

Hur får man examen från Komvux?

För att ta examen från gymnasiet behöver man läsa kurser som blir minst 2500 poäng (ibland 2400 poäng på Komvux). Till exempel är en svenska kurs 100 poäng, en matte kurs 100 poäng och Samhällskunskap 1b är 100 poäng. Av de kurserna du har skrivit, har du läst 500 poäng hittills.

Kan man plugga upp gymnasiearbete?

Gymnasiearbete går att fixa på komvux. ... Du får Söka läsa kurser, i vilka du har godkända betyg, men oftast tar inte komvux in för att höja betyg i redan godkända kurser utan hänvisar till självstudier och prövningar.

Kan jag göra om Gymnasiearbetet?

Ja, du kan göra ditt gymnasiearbete på Komvux om du vill. Prata med Komvux i din kommun så hjälper de dig att göra upp en studieplan.

Vilka ämnen måste man ha godkänt i för att få gymnasieexamen?

Högskoleförberedande examen Det krävs att du har godkända betyg i kurserna: svenska (eller svenska som andraspråk) 2 och 3 samt engelska 6. En högskoleförberedande examen ger dig grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå.

Vad ska ingå i ett gymnasiearbete?

Ditt gymnasiearbete består av att formulera en frågeställning, planera, genomföra och utvärdera ett större arbete som ska utgå från centrala kunskapsområden inom ditt program. Du ska redovisa ditt gymnasiearbete i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska.