:

Kan man svälja munsönderfallande tablett?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man svälja munsönderfallande tablett?
  2. Hur får jag mitt barn att svälja tabletter?
  3. Är mixturer flytande läkemedel?
  4. Hur snabbt verkar Alvedon sugtablett?
  5. Vad är rektal administrering?
  6. Vad finns det för olika Läkemedelsformer?

Kan man svälja munsönderfallande tablett?

Tabletten bör inte tuggas, men kan även lösas upp i en sked med vatten. Alvedon 250 mg munsönderfallande tabletter har smak av jordgubb och är ett bra alternativ för barn som t. ex har svårt att svälja tabletter eller befinner sig på resa med begränsad tillgång till vatten.

Hur får jag mitt barn att svälja tabletter?

Det kan bli enklare att svälja tabletten om barnet får fukta halsen med lite vatten. Ett annat tips är att ge en trögflytande dryck att svälja ner tabletten med, till exempel nyponsoppa, fil eller yoghurt som innehåller fruktbitar. Jämfört med vatten kan en trögflytande dryck göra att tabletten blir lättare att svälja.

Är mixturer flytande läkemedel?

Mixtur och droppar Mixturer och droppar är flytande läkemedel som ska tas genom munnen. Dropparna ska oftast blandas i annan vätska, exempelvis juice, medan mixturer ska tas som de är.

Hur snabbt verkar Alvedon sugtablett?

Tablett som smälter i munnen med smärtstillande och febernedsättande effekt. Verkar inom 30 min mot värk och inom 30-60 min mot feber. Från 3 år. Kan användas under högst 2 dagar utan läkarkontakt.

Vad är rektal administrering?

Att ta läkemedel i ändtarmen kan vara ett alternativ till läkemedel som du sväljer. Läkemedlen kan också användas för att behandla sjukdomar eller besvär i tarmen.

Vad finns det för olika Läkemedelsformer?

Läkemedel finns i många olika former:

  • Läkemedel som du tar genom munnen, till exempel tabletter, kapslar och flytande former som suspensioner och lösningar.
  • Läkemedel som du för in i ändtarmen, till exempel stolpiller, så kallade suppositorier.
  • Läkemedel som du för in i slidan, till exempel vagitorier och slidkräm.