Vad gör du när du gör egenkontroll?
Innehållsförteckning:
- Vad gör du när du gör egenkontroll?
- Hur skriver man en egenkontroll?
- Hur gör man när man sätter ihop ett egenkontrollprogram?
- Vem gör egenkontroll?
- Vad ska finnas med i en egenkontroll?
- Vad är syftet med egenkontroll livsmedel?
- Vad ska ett egenkontrollprogram innehålla?
- Vilka måste ha ett egenkontrollprogram?
- Varför ska man ha ett egenkontrollprogram?
Vad gör du när du gör egenkontroll?
Definition av egenkontroll Egenkontroll innebär att det är verksamhetsutövaren själv, alltså elinstallationsföretaget, som ska ta fram rutiner och åtgärder för att vara säker på att verksamheten följer gällande regler.
Hur skriver man en egenkontroll?
Snabb information om vad egenkontroll handlar om Det finns inga generella krav på dokumentation av egenkontroll men det kan ändå vara bra att föra enkla anteckningar om de åtgärder som du utför. För verksamheter som är tillståndspliktiga finns angivna krav för vad som ska ingå i egenkontrollen.
Hur gör man när man sätter ihop ett egenkontrollprogram?
För att klara detta måste företagaren ha kunskap om grunderna i livsmedelshygien. Man delar in egenkontrollprogrammet i ett antal punkter/rubriker (se sidan 2), som är viktiga för livsmedelshygienen. För varje sådan punkt/rubrik, skriver man rutiner och vad man ska kontrollera. Rutinerna ska besvara ett flertal frågor.
Vem gör egenkontroll?
Vem är ansvarig för egenkontrollen? Den som bedriver en verksamhet eller utför åtgärder – verksamhetsutövaren – är ansvarig för egenkontrollen. Enligt miljöbalken kan en verksamhetsutövare vara en juridisk person (ett företag, en organisation etc.)
Vad ska finnas med i en egenkontroll?
I en rutin bör det framgå hur ofta rutinen ska genomföras och på vilket sätt rutinen ska utföras. Det är viktigt att ha aktuella rutiner. En genomgång av hela egenkontrollprogrammet och en granskning av rutiner kan behöva göras regelbundet. Nya rutiner kan behöva upprättas och gamla rutiner kanske måste korrigeras.
Vad är syftet med egenkontroll livsmedel?
Du som har en verksamhet där livsmedel hanteras ska kontrollera att din verksamhet följer reglerna i livsmedelslagstiftningen. Du ska ha rutiner för att säkerställa att livsmedlen är säkra att äta och rätt märkta, och du ska kontrollera att de är det.
Vad ska ett egenkontrollprogram innehålla?
Ett egenkontrollprogram ska minst innehålla beskrivningar av följande:
- Elinstallationsverksamheten i företaget och organisationen för detta.
- Rutiner vid utförande av elinstallationsarbete.
- Fortlöpande arbete med egenkontrollen.
Vilka måste ha ett egenkontrollprogram?
Alla elinstallationsföretag måste ha ett egenkontrollprogram. Egenkontrollprogrammet är de rutiner som ett företag behöver ta fram för att elinstallationsarbete ska utföras av personer med rätt kompetens, på rätt sätt samt att arbetet kontrolleras i tillräcklig omfattning.
Varför ska man ha ett egenkontrollprogram?
Varför ska man ha en egenkontroll? Genom att förstå vilka risker som finns och ta kontroll över dessa genom t. ... I ditt egenkontrollprogram ska det ingå ett antal grundläggande rutiner för din verksamhet. Dessa rutiner ger en bra kontroll av ditt företag och förebygger hälsorisker.