:

Vad kostar det att bygga utekök?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att bygga utekök?
  2. Måste ha i utekök?
  3. Kan man bygga in en gasolgrill?
  4. Vad är utekök?
  5. Varför ett utekök?
  6. Vilken betong till bänkskiva ute?

Vad kostar det att bygga utekök?

Priset på ett utekök kan skilja sig enormt mycket beroende på hur avancerat du vill att det ska vara, och om du köper ett färdigt modulkök eller bygger ett eget. Räcker det med en liten bänk, förvaring och en klotgrill vid sidan av kan det kosta runt 3 000 kronor beroende på vilken typ av kök och produkter du väljer.

Måste ha i utekök?

En inbyggd grill passar bäst i murade utekök med bänkskiva i betong eller klinker. Undvik trä och andra material som kan antändas av värmen. Vill du ha en kokplatta i uteköket för att kunna koka potatis, ris eller pasta utomhus så behöver du en elanslutning och en kokplatta som är lämplig för utomhusbruk.

Kan man bygga in en gasolgrill?

Bygga in en fristående grill? Nja... Det blir inte så snyggt. Att ta bort sidoborden från en gasolgrill för att sedan mura in den blir sällan bra.

Vad är utekök?

Uteköket kan snickras eller muras eller varför inte göras mobilt med hjul så att det kan flyttas runt i trädgården. Sommartid är grilltid och då är ett utekök det rätta om man vill laga mat tillsammans.

Varför ett utekök?

Sommartid är grilltid och då är ett utekök det rätta om man vill laga mat tillsammans. Annars blir det lätt så att någon står ute och grillar, medan någon ordnar potatis, sallad och tillbehör inne i köket. Matlagning är roligare tillsammans. Det finns en hel del färdiga utekök att köpa.

Vilken betong till bänkskiva ute?

Betong blandas till av cement, vatten och ballast av olika grovlek beroende på typ av betong. För bordsskivor och andra mindre projekt passar finbetong bäst som har sand som ballast och därför inte blir så grov.