:

Vad heter ß?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter ß?
  2. Hur gör man ett tyskt ö?
  3. Vad är trema på tangentbord?
  4. Hur gör man större än tecken på datorn?
  5. Hur uttalar man tyska U?

Vad heter ß?

ß är inte ett grafem, utan räknas som en variant (allograf) av ett dubbelt s (alltså ss) och sorteras därmed som detta. På tyska kallas tecknet vanligen för Eszett eller scharfes S.

Hur gör man ett tyskt ö?

Mac: Du får tecknen æ och ø genom den enkla tangentkombinationen alt + ä, alt + ö. Pc med siffertangenter till höger: Du får gement æ genom att hålla vänster alt-tangent nere samtidigt som du skriver 145 med siffertangenterna till höger. Versalt Æ alt + 146, gement ø alt + 0248 och versalt Ø alt + 0216.

Vad är trema på tangentbord?

Förklaringar, tangenter som du behöver Vanligen ovanför Ctrl-tangenten till vänster på tangentbordet. ... Accenttangent: Tangenten genererar en akut accent (´) och ovanpå finns grav accent (`). Trematangent: Genererar trema (¨) och cirkumflex (^) och eventuellt nedanför eller till höger även tilde (~).

Hur gör man större än tecken på datorn?

Så du kan göra större eller lika tecken på tangentbordet Att göra det på tangentbordet är enkelt och det tar inte mer än en sekund eller två. Använd den högra panelen med siffror på tangentbordet och inte det numeriska fältet ovan, tryck bara på följande tangentkombination: Alt + 242. Så enkelt som det.

Hur uttalar man tyska U?

Ett tyskt u uttalas likt ett svenskt o i oväder. Uttalet av ü ligger nära ett svenskt y, men läpparna är mer rundade.