:

Vad behövs för en bygganmälan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behövs för en bygganmälan?
  2. Kan man göra en bygganmälan i efterhand?
  3. Vad kostar det att göra en bygganmälan?
  4. Hur funkar bygganmälan?
  5. Vad händer om man inte gör en bygganmälan?
  6. Vad kostar ett bygglov i Norrköping?

Vad behövs för en bygganmälan?

Ansökan ska också innehålla uppgifter om dina (byggherrens) person- eller organisationsnummer, namn och adress, fastighetens beteckning och när arbetena ska påbörjas. Du ska också bifoga ett förslag till kontrollplan. Om det behövs en kontrollansvarig ska du föreslå en sådan. Många kommuner har blanketter för anmälan.

Kan man göra en bygganmälan i efterhand?

Om du har missat att ansöka om bygglov eller bygganmälan för en åtgärd som kräver detta kommer du att föreläggas med en sanktionsavgift. Avgiften kommer att skickas ut till dig även om du får ett bygglov i efterhand.

Vad kostar det att göra en bygganmälan?

Priset för bygganmälan i olika kommuner

KommunKomplementbyggnad*Komplementbostadshus
Stockholm6 190 kronor11 140 kronor
Göteborg3 068 kronor3 360 kronor
Halmstad3 327 kronor6 195 kronor
Malmö3 400 kronor3 400 kronor

Hur funkar bygganmälan?

En annan skillnad mellan de två begreppen är tiden det tar, en bygganmälan har en kortare handläggningstid än en ansökan om bygglov. Handläggningstiden för en bygganmälan är maximalt fyra veckor om anmälan är komplett. En bygganmälan görs till kommunen tre veckor innan projektet startar.

Vad händer om man inte gör en bygganmälan?

Om en åtgärd som kräver anmälan uppförs utan att anmälan gjorts eller startbesked har getts är den en olovlig åtgärd, så kallat svartbygge. Byggnadsnämnden ska då ta ut en byggsanktionsavgift. Byggnadsnämnden kan också förelägga dig att göra en anmälan eller att återställa, till exempel genom rivning.

Vad kostar ett bygglov i Norrköping?

Avgifter för bygglov Nybyggnad av enbostadshus: 0 kr. Tillbyggnad av enbostadshus 7000- 28000 beroende på storlek och komplexitet (ett bygglov för ett inglasat utrerum som stämmer med detaljplanen och är mindre än 39 kvm kostar 7062 kronor) Mur eller plank: 5500 kr. Uppförande av skylt: 3500 kr.