:

Vad ska man ha för Pingisrack?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man ha för Pingisrack?
  2. Vilken stomme pingis?
  3. Vad limmar man gummi med?
  4. Hur limmar?
  5. Vad betyder stjärnorna på Pingisracket?
  6. Vad kostar ett Pingisrack?
  7. Varför har Pingisrack olika färger?
  8. Vilket lim till gummi?
  9. Vilket lim till RC däck?
  10. Hur limmar man trä?

Vad ska man ha för Pingisrack?

Ska du börja spela på en pingisklubb så passar 3 stjärniga pingisrack perfekt till en början. Vill du däremot öka din nivå på bordtennis och känner att du är redo att ta nästa steg. Då kan du absolut börja titta på 4 stjärniga och 5 stjärniga pingisrack.

Vilken stomme pingis?

Vi rekommenderar följande stommar för defensiva spelare. Som allroundspelare är du ute efter mycket kontroll och väljer i första hand en 5-plystomme med riktigt bra kontroll. Du fokuserar på att ta kommandot genom överskruvsspel och föredrar att spela säkert och kontrollerat framför att gå på fart.

Vad limmar man gummi med?

Använd Casco RubberFix som är ett vattentåligt lim som limmar många material som gummi, läder, neopren mm.

Hur limmar?

När du ska limma täta material, t ex kakel eller glas, stryker du lim på bägge ytor och låter limmet torka. När limytorna torkat sätter du ihop delarna och pressar sedan hårt tills limmet ”bitit”.

Vad betyder stjärnorna på Pingisracket?

Ett pingisracket med fler stjärnor innebär alltså ett mer avancerat och snabbare racket med mindre kontroll, vilket också kräver lite mer av dig som spelare. Ju fler stjärnor ditt racket har, desto bättre behöver du med andra ord vara på att hantera det.

Vad kostar ett Pingisrack?

Vill du bara ha ett enkelt och billigt pingisrack bör du därför välja ett 1-stjärnigt rack, dessa kostar sällan mer än 1 kr. Vill du ta ditt spel lite till nästa nivå så väljer du ett 2- eller 3-stjärnigt pingisrack. Dessa har högre fart men fortfarande bra kontroll.

Varför har Pingisrack olika färger?

Gummi till pingisracket Gummin till pingisracket finns i hundratals olika varianter. Det enda gummina egentligen har gemensamt är att de bara finns i två färger, nämligen rött och svart. I övrigt kan man säga att det finns tre typer av gummin, nämligen backsidegummin, nabbgummin och antiloopgummin.

Vilket lim till gummi?

Det enklaste alternativet för att limma EPDM-gummi är cyanoakrylat (snabblim). Cyanoakrylat är den typ av lim som ger bäst hållfasthet och samtidigt väter gummit.

Vilket lim till RC däck?

Se till att använda lim ämnat för att limma RC däck. Det finns olika typer av lim, vissa väldigt tunna och lättflytande medan andra är trögare, men de olika typerna fungerar alla bra och det handlar mera om att hitta en typ som du själv tycker fungerar bra. De tunna limmen är de mest populära.

Hur limmar man trä?

Trälimning bygger normalt på att limmet skall ”sugas in” i träfibrerna. För att detta skall ske måste limmet väta fibrerna. Detta gäller vid all limning: Limmet måste väta materialet om det ska fastna. Trä är ju poröst och borde ju därmed vara lätt att limma!”, är en vanlig inställning.