:

Hur går det till när man sätter in implantat?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går det till när man sätter in implantat?
  2. Vad kostar det att sätta in ett implantat?
  3. Hur många tandimplantat kan man ha?
  4. Hur tar man en bild vid implantat?
  5. Hur mycket kostar en behandling med tandimplantat?
  6. Hur mycket kostar en hel implantatbro?
  7. Vad är en implantatbehandling?
  8. När växer käkbenet samman med implantatet?

Hur går det till när man sätter in implantat?

Behandlingen består av två delar En implantatbehandling består av en kirurgisk del och en protetisk del. I den kirurgiska delen opereras implantat in i käkbenet och i den protetiska delen tillverkas de tänder som ska fästas på implantatet.

Vad kostar det att sätta in ett implantat?

Kostnad. Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Hur många tandimplantat kan man ha?

Implantatet, tillverkat i titan, ersätter din naturliga tandrot och kan ge stöd åt en eller flera kronor. Hur många implantat som fästs beror på hur många tänder som ska ersättas men vid exempelvis en helt tandlös överkäke kan man behöva så många som sex implantat för att ge ett stabilt resultat.

Hur tar man en bild vid implantat?

Intraorala bilder

  1. placering av detektorn så parallellt som möjligt med området som ska avbildas.
  2. strålknippet ska träffa såväl området som detektorn under rät vinkel i både vertikal och horisontal led.
BE

Hur mycket kostar en behandling med tandimplantat?

  • Så mycket kostar en behandling med tandimplantat. Den faktiska kostnaden (exklusive bidrag från försäkringskassan) för en behandling med tandimplantat uppgår till: 65 0 kronor i kostnad för en hel överkäke eller underkäke. 35 0 kronor i kostnad för ett delimplantat som ersätter flera förlorade tänder.

Hur mycket kostar en hel implantatbro?

  • Det är näst intill omöjligt att säga en ungefärlig kostnad för implantat, men en hel käke med tänder, som även kallas för en hel implantatbro, kan kosta mellan 40.0.000. Har man dock högkostnadsskydd så täcks 50 procent av kostnaden om det blir mer än 30.000 kronor.

Vad är en implantatbehandling?

  • En implantatbehandling består av en kirurgisk del och en protetisk del. I den kirurgiska delen opereras implantat in i käkbenet och i den protetiska delen tillverkas de tänder som ska fästas på implantatet.

När växer käkbenet samman med implantatet?

  • Käkbenet växer in i implantatets makro- och mikrostrukturer, säger Jan Ekenbäck. Efter ingreppet måste man i de flesta fall vänta på att tandimplantaten växer samman med käkbenet. Denna process tar olika lång tid beroende på var implantaten är placerade och käkbenets kvalité (hårdhet). Oftast rör det sig om 2-3 månader.