:

Vad kan man göra för examensarbete?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra för examensarbete?
  2. Vad betyder kandidatarbete?
  3. Hur många sidor är ett examensarbete?
  4. Vad ska jag skriva om i mitt examensarbete?
  5. Varför skriver man ett examensarbete?
  6. Är examensarbete viktigt?

Vad kan man göra för examensarbete?

Exjobbet går ut på att göra en utredning/analys av ett relativt stort problem. Det är ett problem från verkligheten och det är en uppgift där det krävs att studenten kan integrera kunskaper från många olika kurser och dessutom skaffa sig ny kunskap. Studenten ska ha ett vetenskapligt angreppssätt.

Vad betyder kandidatarbete?

Kandidatarbetet är ett självständigt arbete och genomförs normalt på någon av Chalmers institutioner. Redovisning sker både muntligt och skriftligt med individuella graderade betyg på kandidatprogrammen och civilingenjörsprogrammen (icke-graderade betyg på arkitektprogrammet).

Hur många sidor är ett examensarbete?

Gör den det har du förmodligen lyckats skriva en riktigt bra uppsats! Uppsatsen ska vara ca 10-15 sidor, räknat i 12 punkter med typsnittet Times, enkelt radavstånd (vilket blir ca tecken/sida). För examensarbete gäller 20-30 sidor. Den får vara uppbyggd på det sätt du finner lämpligt.

Vad ska jag skriva om i mitt examensarbete?

Lägg gott om tid och energi på att hitta ett ämne att skriva om som du verkligen känner dig engagerad i. Gör en plan för arbetet med uppsatsen i början av terminen så att du vet när de olika delarna behöver vara klara. Skriv hela tiden, även om det är tankar om det du läser som sedan inte kommer med i uppsatsen.

Varför skriver man ett examensarbete?

När du skriver en uppsats är du med och skapar ny kunskap. Du gör helt enkelt en forskningsinsats i miniatyr. Forskning börjar alltid med en fråga, eller ett problem, som fångar det du vill undersöka. En forskningsfråga ska vara objektiv och kunna leda till ett meningsfullt svar.

Är examensarbete viktigt?

Examensarbetet är bland det sista du gör under din universitet- eller högskoleutbildning. Här har du en bra chans att specialisera dig inom ett specifikt ämne som intresserar dig. Om du spelar dina kort rätt kan du också ge dig själv en konkurrensfördel på arbetsmarknaden.