:

Vad använder man lavendelolja till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad använder man lavendelolja till?
  2. Vad är lavendel bra till?
  3. Hur länge håller lavendelolja?
  4. Vad är eteriska oljor bra för?
  5. Är lavendel bra för håret?
  6. Är lavendelolja bra för huden?

Vad använder man lavendelolja till?

Lavendelolja är idag en av de eteriska oljor som används mest inom både hudvård och aromaterapi. Lavendelolja är bra för både kroppen och sinnet. Oljan verkar direkt avslappnande och lugnande på det centrala nervsystemet, och är därför en ofta använd ingrediens inom aromaterapi.

Vad är lavendel bra till?

Lavendel har många positiva egenskaper på vår hud, förutom att vårda och lugna verkar den eteriska oljan även sårläkande, antiseptisk och antiinflammatorisk. Oljan innehåller välgörande vegetabiliska fettsyror vilket gör den djupt återfuktande på huden.

Hur länge håller lavendelolja?

engelsk lavendelolja som får stå i öppna kärl några veckor för att få mjukare ton. Andra oljor blir bara bättre med några år på nacken, bland dem några blomdofter (irisrot, jasmin, ros), trädofter (cederträ, rosenträ, sandelträ) och en hel del basnoter (frankincense, ekmossa, vetivert).

Vad är eteriska oljor bra för?

Eteriska oljor har en liten molekylär struktur, vilket innebär att de kan absorberas genom huden och transporteras via blodbanan ut i kroppen. De har även välgörande effekt på huden. Lavendel och romersk kamomill kan lugna irriterad hud medan frankincense kan motverka åldersfläckar och mycket mer.

Är lavendel bra för håret?

Lavendelolja i håret Eterisk lavendelolja är perfekt att använda i håret! Oljan har många fördelaktiga egenskaper som stödjer hårets hälsa naturligt. Oljan hjälper till att stimulera hårväxt, minska mjäll, håravfall.

Är lavendelolja bra för huden?

Eterisk olja lavendel, även kallat lavendelolja, passar alla hudtyper. Den stimulerar cellförnyelsen och är ett bra val på mogen hud men kan även användas vid eksem och akne. Lavendeln är även inflammationshämmande och sårläkande och passande vid sår eller brännskador.