:

Hur räknar man ut substansvärdet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur räknar man ut substansvärdet?
  2. Vad är en Substansvärdering?
  3. Hur räknar man ut substansvärdet investmentbolag?
  4. Hur räknar man ut justerat eget kapital?
  5. Hur se substansrabatt?

Hur räknar man ut substansvärdet?

Definitionen av substansvärde är eget kapital delat med totalt antal aktier i företaget. Med eget kapital menas den summa som är kvar när de bokförda skulderna har dragits av från de bokförda tillgångarna.

Vad är en Substansvärdering?

Substansvärdering. Substansvärdet är skillnaden mellan företagets tillgångar och skulder och avsättningar. Metoden baseras på företagets balansräkning och är enkel att göra. Men den bortser från affärsidén och dess möjligheter och är i princip omöjlig att använda för ett tjänsteföretag.

Hur räknar man ut substansvärdet investmentbolag?

Så här räknar du ut substansvärdet När du har fått tag i företagets balansräkning ska du leta efter siffrorna för eget kapital. Vad eget kapital innebär för ett företag är tillgångarna minus skulder. Du ska alltså ta eget kapital och dividera beloppet med antalet aktier för att få fram substansvärdet.

Hur räknar man ut justerat eget kapital?

Justerat eget kapital = eget kapital plus 78 % (100 % minus aktuell bolagsskattesats, det vill säga normalt 22 % fr. o.m. 2013) av eventuella obeskattade reserver.

Hur se substansrabatt?

Mer om substansrabatt För att räkna ut ett investmentbolag substansvärde så tar du det samlade marknadsvärdet på ett investmentbolags innehav plus nettoskuld. Dela sedan det totala substansvärdet med antal aktier så får du sedan investmentbolagets substansvärde per aktie.