:

Hur ofta ska man borsta sin katt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man borsta sin katt?
  2. Hur ofta ska man borsta en ragdoll?
  3. Hur länge fäller en katt?
  4. Hur håller man kattens tänder rena?
  5. Hur får man katten att fälla mindre?

Hur ofta ska man borsta sin katt?

Regelbunden borstning hjälper till att minska hårbollar i magen och tarmkanalen. Långhåriga raser, som till exempel perserkatter, behöver en regelbunden pälsvård. Det är nödvändigt att borsta dem en gång om dagen för annars finns en risk att pälsen blir tovig.

Hur ofta ska man borsta en ragdoll?

Den sidenmjuka pälsen är mjuk och lättskött eftersom den inte har så mycket underull. Alla katter är olika, alla kattägare har olika önskemål när det gäller hår på kläder och möbler – normalt sett räcker det att borsta ragdollkatten en gång i veckan, under pälsbytet kan det behövas oftare.

Hur länge fäller en katt?

Vanligtvis har katter två perioder om året då de byter päls. Dessa perioder kan vara så länge som två månader, men det är väldigt individuellt. Dessa fällningsperioder är vanligtvis runt februari, mars samt kring augusti och september, men även här varierar det från individ till individ.

Hur håller man kattens tänder rena?

Borsta försiktigt tänderna i tur och ordning med lite vatten eller tandkräm. Det är bra om du kommer åt tänderna längst bak i munnen – men det är inte alla katter som går med på det. Glöm inte att berömma katten så den lär sig gilla tandborstningen.

Hur får man katten att fälla mindre?

Lugn, det finns saker som underlättar i kampen mot kattpäls. Gummihandskar och rollers är en kattägares bästa vän. Genom att dra med gummihandskar över dina tygbeklädda möbler får du enkelt bort löst katthår. En roller finns att köpa i de flesta butiker och på ett kick har du rollat bort hår från dina kläder.