:

Hur man fyller i en skadeanmälan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man fyller i en skadeanmälan?
  2. Vem gör skadeanmälan bil?
  3. Hur länge gäller en skadeanmälan?
  4. Vilka måste fylla i en skadeanmälan?
  5. Vad är viktigast att anteckna på en skadeanmälan?

Hur man fyller i en skadeanmälan?

Checklista som stöd till en korrekt skadeanmälan Kryssa i rätt omständigheter och markera tydligt med pilar där bilen blivit skadad. Rita en skiss över händelsen. Beskriv händelseförloppet utförligt på sidan två. Glöm inte att fylla i om det blivit personskador.

Vem gör skadeanmälan bil?

Ring Assistancekåren på 020-912 912 om ditt fordon behöver bärgas. Viktigt! Fyll i blanketten noggrant och tydligt och gör en tydlig skiss över händelsen.

Hur länge gäller en skadeanmälan?

I hur lång tid efter skadan kan jag ansöka om ersättning? Det lönar sig att fylla i skadeanmälan utan dröjsmål efter att skadan inträffat. Skadeanmälan ska ändå göras inom ett år från det att skadan har inträffat. Om den utsatta tiden gått ut kan man inte längre ansöka om ersättning.

Vilka måste fylla i en skadeanmälan?

I en trafikolycka med två fordon inblandade måste båda förarna lämna upplysningar. Därför måste både du och den andra föraren fylla i skadeanmälan.

Vad är viktigast att anteckna på en skadeanmälan?

Att tänka på vid skadeanmälan Ifall du ringer och ska göra din skadeanmälan underlättar det ifall du har t ex personnummer och försäkringsnummer redo och allt annat som du kan förbereda gör det bara enklare. Om det handlar om din bil är det bra att ha registreringsnumret tillgängligt och så vidare.