:

Vad ska personal följa då de för social dokumentation?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska personal följa då de för social dokumentation?
  2. Vad är social dokumentation?
  3. Vad finns det anvisningar om hur den sociala dokumentationen ska gå till?
  4. Vad består den sociala dokumentationen av?
  5. Vad är syftet med och vad innehåller en social dokumentation Vem ansvarar för den?

Vad ska personal följa då de för social dokumentation?

Detta görs tillsammans med den enskilde i en genomförandeplan. När planen är skriven ska personalen fortlöpande dokumentera åtgärder och betydande händelser som sker inom ramen för insatserna. Detta antecknas i social journal. Journalanteckningar är grunden när man följer upp genomförandeplanen.

Vad är social dokumentation?

Social journal Den sociala journalen beskriver vilket behov av stöd och hjälp du har. Där ska du kunna läsa om beslut, insatser, händelser och åtgärder som handlar om dig och har betydelse för det fortsatta arbetet.

Vad finns det anvisningar om hur den sociala dokumentationen ska gå till?

Dokumentationen i den sociala journalen utgår från genomförandeplanen. ... Det betyder att vardagliga insatser som utförs enligt vad man kommit överens om inte behöver dokumenteras. Det som avviker från genomförandeplanen ska dokumenteras i social journal.

Vad består den sociala dokumentationen av?

Social dokumentation beskriver hur vården och omsorgen ska genomföras rent praktiskt. Dokumentationen ska ske tillsammans med den enskilde som har rätt att läsa det som skrivs om hen. I övrigt gäller sekretess och bara personal som för sitt arbete behöver veta får läsa vad som skrivs.

Vad är syftet med och vad innehåller en social dokumentation Vem ansvarar för den?

Den sociala dokumentationen ska säkerställa att den enskilde får den hjälp som är beviljad enligt gällande lagstiftning. Den enskilde har rätt att vara delaktig i dokumentationen och har även rätt till att veta på vilket sätt hjälpen ska utformas samt hur, när och av vem hjälpen ska ges.