:

Hur gör man en Patentmaska?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en Patentmaska?
  2. Vad är stickning räta maskor?
  3. Vad är en Patentmaska?
  4. Vad är Rättstickning?
  5. Hur gör man Dubbelstickning?
  6. Vad är brioche stickning?
  7. Vad är patent stickning?

Hur gör man en Patentmaska?

2 stickas visar vi hur det stickas 5 maskor i patentmaskan såhär: Sticka 1 rät, men vänta med att lyfta maskan av stickan, * gör 1 omslag om höger sticka, sticka samma maska rät utan att lyfta den av vänster sticka *, sticka från *-* totalt 2 gånger, släpp därefter maskan av vänster sticka = 5 maskor (dvs 4 maskor ...

Vad är stickning räta maskor?

En rätmaska eller rät maska är en stickad maska som tillsammans med avigmaskan bildar grundmaskorna i stickning. ... Vid slätstickning blir sidan av stickningen med räta maskor slät, medan avigmaskorna bildar ränder på sin sida.

Vad är en Patentmaska?

Patent med enbart räta maskor Bara räta maskor! ... Lägg upp ett jämnt antal maskor, alltså ett antal som är delbart med två. Första varvet: kantmaska, räta maskor, kantmaska. Övriga varv: kantmaska, * sticka 1 rät maska, sticka 1 rät maska i maskan under *, upprepa *-* fram till sista maskan, kantmaska.

Vad är Rättstickning?

Vid rätstickning fram och tillbaka på raka stickor stickas maskorna räta på varje varv. När man stickar runt på rundsticka eller strumpstickor så får man sticka 1 räta varv och så 1 avigt varv, och så upprepa dessa två varv växelvis uppöver.

Hur gör man Dubbelstickning?

I dubbel-stickning så hör varannan maska till framsidan, och varannan till baksidan. I denna DROPS Video så har vi en röd och en grön sida, dvs maskorna är växlevis röda och gröna och du ska se dem som par. I vårt exempel stickar vi ett väldigt enkelt mönster, där maskorna stickas i motsatta färger.

Vad är brioche stickning?

Att sticka brioche (eller patentstickning) innebär att du stickar varje varv två gånger, med olika färger. ... Du använder aldrig två färger samtidigt, utan låter en vila medan du stickar med den andra.

Vad är patent stickning?

Patentstickning är en stickteknik där det stickas med dubbla maskor för att få tydliga, tjocka ränder i arbetet – som en resår.