:

Vad gör en namninsamling?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en namninsamling?
  2. Hur gör man en digital namninsamling?
  3. Hur gör man en petition?
  4. Kan namninsamling hjälpa?
  5. Kan en namninsamling göra skillnad?
  6. Vad är mitt skifte?
  7. Vad är MittSkifte org?

Vad gör en namninsamling?

En namninsamling är ett insamlande av underskrifter som görs för, eller emot, en viss sak. Denna lista kan lämnas över till någon som ska ta ett beslut och på det sättet visa att många människor har en viss åsikt. En protestlista är en namninsamling emot en viss sak.

Hur gör man en digital namninsamling?

Bilda opinion genom att starta en namninsamling.

  1. Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling. Öppna sidan för namninsamlingen och klicka på Facebook-knappen för att dela namninsamlingen på Facebook.
  2. Kontakta dina vänner. ...
  3. Ta kontakt med media.

Hur gör man en petition?

Tips och råd

  1. Titel. Titeln är det första andra ser av din petition. ...
  2. Mottagare av framställningen. Ställ in din politiska intresse för parlamentet att det kan fatta ett beslut. ...
  3. Krav och motivering. Förklara problemet. ...
  4. Meningsfull bild. Den perfekta bilden summerar din petition i en överblick. ...
  5. Frågor och svar.

Kan namninsamling hjälpa?

De regler kring namninsamlingar som finns i Kommunallagen avser namninsamlingar vars syfte är att skapa en folkomröstning om ärenden inom kommunen. Vid sådana namninsamlingar krävs 10 % av de röstberättigade inom kommunen samt att namninsamlingen innehåller namnteckning, namnförtydligande samt personnummer.

Kan en namninsamling göra skillnad?

Det är mest effektivt om du gör en poäng av att lämna in din namninsamling personligen till makthavaren på ett kreativt, högprofilerat sätt som förklarar varför dina supporters känner som de gör. Men den gör nog ingen större skillnad om du startar den och sen går din väg.

Vad är mitt skifte?

MittSkifte drivs av folkrörelsen Skiftet som tiotusentals svenskar engagerar sig i varje månad. Det finns andra sidor som låter dig starta namninsamlingar. Men ingen av dem erbjuder personlig hjälp, eller håller rent sidan från rasism, sexism och homofobi. ... Det är mer än bara en namninsamling - det är en kampanj.

Vad är MittSkifte org?

MittSkifte är en plattform som låter dig starta och driva kampanjer med namninsamlingar som grund. MittSkifte drivs av folkrörelsen Skiftet.