:

Vad är PDF A?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är PDF A?
  2. Varför kan jag inte spara som pdf?
  3. Hur sparar man en pdf?
  4. Hur Tillgänglighetsanpassar man en PDF?
  5. Hur ladda ner Adobe Reader 8 gratis?

Vad är PDF A?

2 Beskrivning av PDF/A PDF/A (Archiving) är en delmängd av PDF som gör det möjligt att bevara mer information om själva filen och dess innehåll än i PDF. Formatet är därför lämpligt för information som ska bevaras för framtiden och är godkänt av Riksarkivet för digitalt bevarande.

Varför kan jag inte spara som pdf?

Spara filen på din dator Du kan lösa många problem genom att spara pdf-filen på hårddisken innan du öppnar den. Gör så här: Högerklicka på pdf-länken och välj "Spara mål som", "Save link as" eller motsvarande kommando, beroende på vilken utrustning du använder. Spara filen där du finner det lämpligt.

Hur sparar man en pdf?

Välj Arkiv > skriv > skriv ut (PowerPoint väljer du något av tre format). I den nedrullningsbara menyn under Skrivareväljer du Spara som PDF och sedan Spara. I Explorer-menyn som öppnas kan du namnge PDF-filen och välja var du vill spara den och sedan välja Spara.

Hur Tillgänglighetsanpassar man en PDF?

Tillgänglighetsanpassa pdf-dokument i Adobe Acrobat Pro

  1. Öppna pdf-filen som ska tillgänglighetsanpassas och fäll ut verktygspanelen till höger där du markerar tillgänglighetsverktyget.
  2. Klicka på kontrollänken för att göra en genomsökning av dokumentets tillgänglighet.

Hur ladda ner Adobe Reader 8 gratis?

Installera en pdf-läsare Tryck på knappen "Ladda ned nu". Följ instruktionerna på skärmen för att hämta och installera programmet. Om du inte automatiskt kan se en pdf i din smartphone så kan du ladda ner Adobe Reader-applikationen från Play Butik eller App Store.