Hur du gör en orosanmälan?
Innehållsförteckning:
- Hur du gör en orosanmälan?
- Vilken socialtjänst Göteborg?
- Vad händer när jag gör en orosanmälan till socialtjänsten?
- Kan man göra Orosanmälan på nätet?
- Vilken socialtjänst?
- Vilken förvaltning tillhör gatan?
Hur du gör en orosanmälan?
En orosanmälan gör man via Socialtjänsten, men det finns däremot ingen blankett för anmälan när det gäller oro för en vuxen person utan endast när det gäller barn. Däremot kan du fortfarande göra en orosanmälan. I anmälan behöver du förklara varför du känner oro för personen i fråga.
Vilken socialtjänst Göteborg?
Socialförvaltningen Sydväst är en hopslagning av stadsdelarna Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo. När du söker på vilken gata som tillhör en viss stadsdel och får träff på Västra Göteborg eller Askim-Frölunda-Högsbo betyder det att adressen numera tillhör socialförvaltningen Sydväst.
Vad händer när jag gör en orosanmälan till socialtjänsten?
När socialtjänsten får in en orosanmälan så ska de först och främst avgöra om barnet behöver skyddas akut (s.k. skyddsbedömning). De ska även göra en förhandsbedömning där de tar ställning till om en utredning behöver göras (socialtjänstlagen 11 kap 1).
Kan man göra Orosanmälan på nätet?
Orosanmälan.se drivs av Stiftelsen Trygga Barnen Trygga Barnen stöttar barn och unga upp till 25 år som växer upp i en familj med missbruk.
Vilken socialtjänst?
Socialtjänsten består av vård, äldreomsorg, stöd till missbrukare, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och även individ- och familjeomsorg (IFO). Varje kommun ansvarar för att detta sköts och att allt folk som bor i kommunen får den hjälp och det stöd som behövs.
Vilken förvaltning tillhör gatan?
När du kontaktar staden ska du i vissa fall kontakta din stadsdelsförvaltning. Här kan du ta reda på vilket stadsdelsområde din gatuadress ligger i.