:

När ska man göra en pedagogisk utredning?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man göra en pedagogisk utredning?
  2. Hur skriver man en pedagogisk bedömning?
  3. Vad innebär en pedagogisk kartläggning?
  4. Vilka olika nivåer ska finnas i ett åtgärdsprogram?
  5. När ska en pedagogisk kartläggning göras?
  6. När ska ett åtgärdsprogram upprättas?
  7. När görs en Skolsocial kartläggning?

När ska man göra en pedagogisk utredning?

När ska en utredning om särskilt stöd göras? Om det kan befaras att en elev inte kommer att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås, eller de kravnivåer som gäller om eleven läser ämnesområden, trots att eleven har fått stöd i form av extra anpassningar, ska detta anmälas till rektorn.

Hur skriver man en pedagogisk bedömning?

Bedömningen skall belysa elevens situation och kunskapsutveckling i olika ämnen samt dess sociala samspel och beteende. Det skall tydligt framgå vilka insatser som gjorts för att anpassa verksamheten till elevens behov och vilka resultat som följts av dessa insatser.

Vad innebär en pedagogisk kartläggning?

En kartläggning ska vara objektiv och belysa elevens hela skolsituation och lärmiljö. Det är viktigt att kartläggningen görs på organisation, grupp och individnivå. ... Observationer kan ibland vara en hjälp för att få syn på hur undervisning och lärmiljö påverkar elevens möjlighet att nå kunskapskrav och mål.

Vilka olika nivåer ska finnas i ett åtgärdsprogram?

I Skolverkets allmänna råd i samband med åtgärdsprogram framgår det att kartläggning av verksamheten ska göras på individ-, grupp- och organisationsnivå. Forskningen har visat att åtgärdsprogram genomsyras av åtgärder som ligger på individnivå och att grupp- och organisationsnivå uteblir.

När ska en pedagogisk kartläggning göras?

När det finns en frågeställning om eleven har rätt till en annan skolform ska fyra utredningar göras. En pedagogisk, en psykologisk, en social och en medicinsk. Den pedagogiska utredningen ger värdefull information och analys av elevens skolsituation och hur lärmiljön påverkar måluppfyllelsen.

När ska ett åtgärdsprogram upprättas?

När ska ett åtgärdsprogram utarbetas? Ett åtgärdsprogram ska enligt skollagen utarbetas om en elev behöver särskilt stöd, det vill säga inte utvecklas i riktning mot kunskapsmålen i läroplanen och hon eller han riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås.

När görs en Skolsocial kartläggning?

För en elev i skolsvårigheter gör skolkurator en skolsocial kartläggning som en del i rektors utredning inför beslut om särskilt stöd och åtgärdsprogram. Anledningen kan vara relationsproblematik inom eller i förhållande till skolan (t. ex. hög frånvaro, kamratrelationer), studierelaterad problematik (t.