:

Vad kostar en upphandling?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar en upphandling?
  2. Är alla upphandlingar offentliga?
  3. Vad kostar en överprövning?
  4. Vad kostar TendSign?
  5. Var publiceras offentliga upphandlingar?
  6. Hur hittar man offentliga upphandlingar?
  7. Vad är överprövning?
  8. När kan man överpröva en upphandling?

Vad kostar en upphandling?

Att ta del av upphandlingsdokument och att lämna anbud i en offentlig upphandling är som huvudregel alltid kostnadsfritt. Den upphandlande myndigheten ska ge fri, direkt, fullständig och kostnadsfri tillgång till upphandlingsdokumenten från den dag då annonsen om upphandlingen publiceras.

Är alla upphandlingar offentliga?

I stort sett alla inköp som görs inom offentlig sektor, även hyra och leasing, är offentlig upphandling och omfattas därför av upphandlingslagarna.

Vad kostar en överprövning?

Att lämna in en ansökan om överprövning i ett upphandlingsmål är kostnadsfritt oavsett eventuell utgång i målet. Vidare står parterna för sina egna kostnader i samband med en överprövningsprocess.

Vad kostar TendSign?

Registrera ett användarkonto i TendSign Det kostar inget att göra detta. Vi uppmanar anbudsgivare och anbudssökande att registrera ett användarkonto i god tid innan ni ska lämna ert anbud eller er anbudsansökan.

Var publiceras offentliga upphandlingar?

Från den 1 januari 2021 ska offentliga upphandlingar i Sverige annonseras i registrerade annonsdatabaser. Annonsdatabasleverantörerna registrerar sig hos Konkurrensverket.

Hur hittar man offentliga upphandlingar?

Upphandlingar annonseras oftast i annonsdatabaser och på myndigheternas egna webbplatser.

Vad är överprövning?

En överprövning innebär att ett åklagarbeslut granskas av en högre åklagare (överåklagare/vice överåklagare). En överprövning kan leda till att ett beslut ändras eller att det bedöms vara korrekt och därför inte ändras. Undantagsvis kan beslut också överprövas av riksåklagaren.

När kan man överpröva en upphandling?

En annonserad upphandling kan överprövas så länge avtalsspärren löper. När det gäller en upphandling som inte annonserats är överprövningen i stället möjlig intill dess att avtal tecknas. När avtal har ingåtts i upphandlingen kan upphandlingen inte längre överprövas, men däremot kan avtalets giltighet överprövas.