:

Hur gör man en skulptur?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en skulptur?
  2. Hur skulpterar man i lera?
  3. Vilken lera är bäst?
  4. Vad gör man statyer av?
  5. Har händerna i lera?

Hur gör man en skulptur?

För att gjuta en bronsskulptur används två olika tekniker. Gemensamt för dem är att det behövs en förlaga, den kan vara av lera, vax, gips, sten eller metall. Gjutningen utförs vanligen med hjälp cire perdue (förlorat vax) eller sandformning. Brons är en av världens äldsta legeringar som människan framställt.

Hur skulpterar man i lera?

Till slut så har jag även provat att skulptera i väldigt små skalor (som ska bli smycken) då har jag använt mig av Super sculpey lera. Riktigt bra lera om man ska skulptera riktigt smått. Mjuk och följsam, lätt att göra detaljer och även att få slät.

Vilken lera är bäst?

keramik. Det är ett välbeprövat sätt att armera lera, få leran mera hållbar i torkning och bränning, de flesta leror innehåller chamotte du läser det på paketen.

Vad gör man statyer av?

Till skillnad från byggnadskonsten tjänar skulpturen estetiska och inte materiella ändamål. Traditionellt har skulpturer formats ur hårda material som sten, metall, glas eller trä, eller ur plastiska material som lera, textil, polymerer och mjukare metaller.

Har händerna i lera?

Bokens redaktör, Theo Ågren skriver om Kerstins liv och livsmiljö samt om två traditionella bränningstekniker. Boken beskriver ett konstnärskap som präglades av ett lustfyllt förhållningssätt till hantverket och ett ständigt experimenterande med form och färg, men också av en stor sorg.