:

Hur gör man rent musslor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man rent musslor?
  2. Kan man förbereda blåmusslor?
  3. Vad äter man till blåmusslor?
  4. Hur skrubbar man musslor?
  5. Hur äter man moules Mariniere?
  6. Vad kan man ha till musslor?
  7. Vad äter man på Musslan?

Hur gör man rent musslor?

Skölj blåmusslorna under kallt vatten. Låt rinna av. Dra bort skägget. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken.

Kan man förbereda blåmusslor?

Borsta rent musslorna före tillagning om det behövs. Eftersom musslorna ger ifrån sig av sitt eget spad så räcker det med lite vin eller öl eller fiskbuljong i kastrullen räcker när du kokar soppa. Glöm inte att ett gott, färskt bröd är en viktig del av hur gästerna upplever musselsoppan. Du kan frysa kokta musslor.

Vad äter man till blåmusslor?

Svar: Musslor i sina skal kan ätas korrekt som du beskriver, med en skalhalva som verktyg för att få ut musslan ur skalet. Sedan kan man sätta gaffeln i musslan och stoppa i gapet, eller använda skalhalvan som sked.

Hur skrubbar man musslor?

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten.
  2. Skölja av dem och skrapa bort det värsta med en kniv om dom är väldigt smutsiga.
  3. Släng musslor som är skadade eller öppnade.
  4. Koka/ånga musslorna tills de flesta har öppnats.
  5. Ät och njut!

Hur äter man moules Mariniere?

Moules Marinières (musslor på sjömanshustruns vis) som är en vanlig musselanrättning är såsig och lite kladdig att äta med bara skalhalvan så man behöver vanligen gaffel och kanske sked också. Plus en bit bröd.

Vad kan man ha till musslor?

Musslor kräver inte mycket smaksättning, det enkla är ofta godast. Lök, vitlök, persilja, grädde, koriander, krossade tomater, vin/öl och chili är populära smakkompisar. Kokta musslor passar utmärkt tillsammans med stekt bacon. Servera musslorna som de är, eller med pommes frites och aioli, pasta eller i en soppa.

Vad äter man på Musslan?

Svar: Det är egentligen ganska fritt, några direkt regler är svårt att hänvisa till. Men ta musslan med en gaffel och sug upp smöret/spadet med vitt bröd är det enklaste och mest vanliga. Det finns en speciell musselgaffel, den är som en förrättsgaffel, lite bredare och med tre tenar.