:

Varför gör man källhänvisningar?

Innehållsförteckning:

  1. Varför gör man källhänvisningar?
  2. Vad får du inte göra i en källhänvisning?
  3. Vad ska finnas med i en källhänvisning och varför?
  4. Hur kan källhänvisningen se ut?
  5. Vad berättar en källhänvisning?
  6. Hur gör man källhänvisningar i texten?
  7. Vad är källhänvisningen i harvardstilen?

Varför gör man källhänvisningar?

Alla arbeten och uppsatser kräver en källförteckning. Här presenterar du alla källor som du använt i ditt arbete. Källförteckningen ställs upp i alfabetisk ordning och ser olika ut beroende på om du har använt en bok, en Internetsida, en tidningsartikel, en muntlig källa, ett uppslagsverk, en broschyr och så vidare.

Vad får du inte göra i en källhänvisning?

Källhänvisning

  1. Exempel: (1) Ungdomar kan inte… ...
  2. Exempel: [Brödtext] Ungdomar kan inte… ...
  3. Om två eller tre författare anges alla. ...
  4. Bok med en författare Författarens efternamn och förnman; utgivningsår (copyrightår); titel; Serie, volym, del, band; upplaga (om ej 1:a) ; Förlagsort (ej tryckort!)

Vad ska finnas med i en källhänvisning och varför?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.

Hur kan källhänvisningen se ut?

  • I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. ... Du kan använda en etablerad initialförkortning (akronym) i texten, men första gången du refererar bör du skriva ut hela organisationens namn och ange akronymen i hakparentes efteråt. I referenslistan skriver du ut hela organisationens namn.

Vad berättar en källhänvisning?

  • En källhänvisning berättar: 1 vad bilden föreställer eller vad texten eller boken heter, 2 vem som har tagit fotot eller skrivit boken, 3 när fotot eller texten skapades, 4 var vi kan hitta det, och 5 vilket datum du hämtade materialet på internet.

Hur gör man källhänvisningar i texten?

  • Källhänvisningar görs i den löpande texten och det finns två olika förfaringssätt. Det ena sättet är att ange referensen direkt i texten genom i en parentes återge författaren, utgivningsåret och eventuellt sidan (Johansson 2015:128). Detta kallas ibland för Harvardsystemet.

Vad är källhänvisningen i harvardstilen?

  • I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.