:

Vad är en kravlista?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en kravlista?
  2. Vilka fem faktorer brukar ingå i en kravspecifikation?
  3. Vad är en kravspecifikation och varför och för vilka är den viktig?
  4. Vad innebär en kravspecifikation?
  5. Vad menas med en kravspecifikation?
  6. Vad är kundkrav?
  7. Vad är en kravställare?
  8. Vad är ett produktkrav?
  9. Vem har ansvar för kravspecifikationen?
  10. Varför gör man kravspecifikation?

Vad är en kravlista?

En produktspecifikation eller kravspecifikation har till uppgift att tydligt specificera mått och övriga krav som ställs på en produkt eller tjänst. Dessa krav sammanställs i ett dokument som sammanfattar beställarens önskemål och krav på funktionen eller produkten som ska framställas.

Vilka fem faktorer brukar ingå i en kravspecifikation?

Exakt hur en kravspecifikation ska se ut varierar beroende på vad det är för typ av projekt som ska drivas igenom, storleken, om beställningsmottagaren är extern part och en rad andra faktorer. Men de tre viktigaste punkterna för de flesta projekten är syfte, mål och krav.

Vad är en kravspecifikation och varför och för vilka är den viktig?

Skriftlig sammanställning av krav på vara eller tjänst En kravspecifikation kan exempelvis specificera vilka mått eller vilken kvalitet en viss vara skall uppfylla eller vilken erfarenhet och kunskap som en konsult skall inneha för att kunna utföra ett visst uppdrag.

Vad innebär en kravspecifikation?

Kravspecifikationen handlar kort och gott om att tydligt beskriva Era idéer, tankar och önskemål om de uppgifter som hemsidan ska kunna hantera. Ni kan göra det i ett Word-dokument och eventuellt komplettera med arbetsflöden och skisser om Ni har väldigt specifika önskemål.

Vad menas med en kravspecifikation?

Det finns inga regler för hur en kravspecifikation ser ut så länge den innehåller en beskrivning av projektets koncept, funktioner, användarupplevelse, element, webbdesign, målsättning, tidsramar och en hint om budget.

Vad är kundkrav?

Vid många uppdrag ställer kunden särskilda krav gällande miljö, trafiksäkerhet, kvalitet, utbildning, leveransrutiner mm. Instruktioner, information och krav kan meddelas skriftligt, muntligt eller elektroniskt. Kontakta alltid trafikledningen vid osäkerhet om kundkrav.

Vad är en kravställare?

Kravarbetet har alltså som syfte att identifiera behoven, inte färdiga lösningar. Med hjälp av kraven tydliggör vad du vill ha till leverantören och utvecklarna. Med ett agilt förhållningssätt kan kraven anpassas under arbetets gång istället för när arbetet är avslutat. Det sparar både pengar och tid.

Vad är ett produktkrav?

Beskrivning av vad som ska uppnås i projektet görs oftast i form av en kravspecifikation. Kraven delas in i produktkrav och projektkrav. Produktkrav är de krav som ställs på den färdiga produkten som projektet ska ta fram, projektkraven anger ramar för projektet.

Vem har ansvar för kravspecifikationen?

Då kunden och leverantören har avslutat sin formulering av kravspecifikation och har godkänt dess utformning, är båda parterna överens om vilket system som ska levereras till kunden.

Varför gör man kravspecifikation?

Kravspecifikationen för offerten blir ofta omfattande eftersom det är många områden som ska beskrivas. ... Kravspecifikationen garanterar att arbetet kan utföras med hög kvalitet samt med en realistisk tidsplan och budget. Specifikationen skapar balans och hjälper till att stämma av förväntningarna för båda parter.