:

Hur gör man en egen hemsida?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en egen hemsida?
  2. Vad innebär det att en hemsida inte är säker?
  3. Hur säkert är https?
  4. När kan det vara bra att en webbadress börjar med HTTPS?
  5. Kan inte upprätta en säker anslutning?
  6. Vad betyder aA i sökfältet?

Hur gör man en egen hemsida?

Göra hemsida

  1. Skaffa ett webbhotell. Ja, det första du bör göra är att skaffa ett webbhotell som du kan ha din hemsida eller dina hemsidor på. ...
  2. Köp domän. Du måste även ha ett domännamn för varje hemsida du ska skapa. ...
  3. Använd ett gratis publiceringsverktyg. ...
  4. Gör din hemsida.

Vad innebär det att en hemsida inte är säker?

Det innebär att sidan inte ansluter via https:// utan bara http://. Https är en krypterad anslutning genom ett certifikat som finns på sidan. Om certifikatet saknas eller är för gammalt / har utgått så kan man inte ansluta med https://.

Hur säkert är https?

Amerikanska FBI går nu ut och varnar för att protokollet Https (Hypertext transfer protocol secure) inte garanterar någon säkerhet – något många verkar tro. Protokollet innebär att det finns en krypterad och säker anslutning till en server, men säger det ingenting om att själva servern är säker.

När kan det vara bra att en webbadress börjar med HTTPS?

HTTPS står för HyperText Transfer Protocol Secure och ser till att besökare har en säker uppkoppling till din hemsida. Genom detta så skyddas känslig information som lösenord och kreditkortsuppgifter så besökare tryggt och säkert kan navigera och surfa på din hemsida.

Kan inte upprätta en säker anslutning?

Felet visas om du har ett antivirusprogram med HTTPS-skydd eller HTTPS-genomsökning. Antivirusprogrammet stör Chromes säkerhetsfunktioner. ... Om sidan öppnas måste du inaktivera antivirusprogrammet när du använder säkra webbplatser. Glöm inte att aktivera antivirusprogrammet igen efteråt.

Vad betyder aA i sökfältet?

Som standard visas texten som svart text på vit botten med det lite tråkiga (men lättlästa) typsnittet San Francisco. Om du trycker på den lilla ”aA”-ikonen till höger i adressfältet i läsläget kan du ändra inställningar. Du kan till exempel byta till beige bakgrund och serif-snittet Charter.