:

Vad ska man kontrollera innan man gör en hjulinställning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man kontrollera innan man gör en hjulinställning?
  2. Hur funkar hjulinställning?
  3. Vad gör en hjulinställning?
  4. Vad gör man på en hjulinställning?
  5. Hur ofta kolla hjulinställning?
  6. Vad kostar hjulinställning Volvo?

Vad ska man kontrollera innan man gör en hjulinställning?

Hjulinställningen bör kontrolleras om: en refug eller trottoarkant. Ratten inte återgår till sitt ursprungsläge efter att du svängt. Ratten inte är rak när du kör rakt fram. Däcken slits ojämnt eller ovanligt mycket.

Hur funkar hjulinställning?

Det är relativt stor skillnad på en hjulinställning och på en hjulbalansering. När man ställer in hjulen justerar man hjulens olika vinklar för att alla hjul skall peka åt samma håll och för att få så mycket däckmönster som möjligt på vägen. Man behöver med andra ord inte ta av däcken.

Vad gör en hjulinställning?

En hjulinställning är en avancerad uppmätning av din bils hjulgeometri. Denna mäts i tre olika värden; vinkeln in eller ut från hjulaxeln, vinkeln mellan övre spindelled och nedre spindelled och vinkeln in/ut på det svängande hjulet, sett uppifrån.

Vad gör man på en hjulinställning?

En hjulinställning går vanligtvis till så att hjulvinklarna på bilen justeras till rätt position så att bilen kan rulla rakt, bilens färdvinkel ska då vara noll. Bilen körs upp på en hjulinställningslift. Den måste stå så rakt som möjligt och luftvolymen i däcken måste vara exakt lika i alla däck.

Hur ofta kolla hjulinställning?

Hur ofta behöver man kontrollera hjulvinklarna? En gång per år eller var 1.500 mil bör hjulinställningarna ses över.

Vad kostar hjulinställning Volvo?

Om vinklarna står fel och du behöver göra en komplett hjulinställning inkl. justering av vinklar är priset med Biliakort 1.495 kr, utan Biliakort 1.695 kr. Boka hjulvinkelkontroll här eller ring oss på 0771-400 000.