:

Hur fungerar trolleri?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar trolleri?
  2. Hur blir man en bra trollkarl?
  3. Hur gör Brynolf och Ljung sina trick?
  4. Hur fungerar magi?
  5. Hur lång är Brynolf och Ljung?
  6. Var kommer Brynolf och Ljung ifrån?

Hur fungerar trolleri?

Trolleri eller illusionism är konsten att underhålla en publik genom att skapa illusioner och falska sinnesintryck som förvånar och förbluffar, ofta så att det verkar som om något omöjligt har skett eller som om trollkonstnären (alternativt kallad trollkarlen, illusionisten eller magikern) har övernaturliga krafter.

Hur blir man en bra trollkarl?

Vägen in i yrket går oftast via ett fritidsintresse. Det kan finnas kurser i trolleri på kulturskolorna och studieförbund, det finns även intresseföreningar för trolleri-intresserade. Det sker försök att starta universitetsutbildning i ämnet och det har hittills varit tre pilotförsök på Dans och Cirkushögskolan.

Hur gör Brynolf och Ljung sina trick?

Med hjälp av fingerfärdighet, illusioner och psykologi flyttas gränsen för vad som är möjligt och vad som borde vara omöjligt. Tillsammans med stjärnregissören Edward af Sillén, tar Brynolf & Ljung i sin nya föreställning med publiken på upplevelse där ingen sitter helt säker.

Hur fungerar magi?

Magi eller trolldom är en verklighetsuppfattning grundad i övertygelsen om att människan kan påverka den fysiska världen genom kontakt med övernaturliga makter. ... Magi handlar enligt moderna magiker om att med "tankens kraft" uppnå vissa mål.

Hur lång är Brynolf och Ljung?

Som Sveriges främsta magiker har Brynolf & Ljung i ett decennium bjudit på humorladdade framträdanden som fått oss att både tappa hakan och ifrågasätta fysikens lagar. ”Stalker” blir deras första nya liveshow på 3 år och en efterlängtad återförening med publiken. Köp biljetter här! Speltid: 80 minuter.

Var kommer Brynolf och Ljung ifrån?

Jonas Dan Ingvar Ljung, född 9 februari 1976, är en svensk trollkarl och ståuppkomiker. Han är uppvuxen i Kortedala och därefter Vasastaden i Göteborg. Ljung är känd som ena halvan av trollkarlsduon Brynolf & Ljung som fick sitt internationella genombrott i tv-programmet Britain's Got Talent inför 11 miljoner tittare.