:

Hur ser en logga ut?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ser en logga ut?
 2. Vad är viktigt att tänka på när man tar fram en logotype?
 3. Varför logo?
 4. När används logotyper?
 5. Vad är en logotyp?
 6. Vad ska vara med i en grafisk profil?
 7. Hur får man fram en logga?

Hur ser en logga ut?

En logga skall fungera i både svartvitt och färg så när du börjar med designen använd bara svart och vitt så du inte blir distraherad. När typsnitt och eventuell bild/form är klara kan du börja att testa olika färger. Kom ihåg att även valet av färg förmedlar olika budskap.

Vad är viktigt att tänka på när man tar fram en logotype?

Håll den enkel Logotypen är till för att spegla företagets personlighet – därför bör den vara lätt att uppfatta. Många av de mer klassiska har en enkel och avskalad design som gör att de snabbt känns igen bland andra.

Varför logo?

En logotyp, ofta förkortat till logo eller logga, är ett grafiskt varumärke, emblem eller symbol som vanligtvis används av kommersiella företag, organisationer och även privatpersoner som marknadsföring genom att underlätta omedelbar visuell igenkänning.

När används logotyper?

En logotyp är företagets ansikte utåt En logotyp är ett grafiskt varumärke, en symbol, en text, en bild eller en kombination av dessa, som används av företag för visuell igenkänning. Logotyper används även i icke-kommersiella sammanhang, till exempel av föreningar och organisationer.

Vad är en logotyp?

Logga betyder i stort sett samma sak som journalföra.

Vad ska vara med i en grafisk profil?

En grafisk profil har tre grundingredienser: logotyp, färger och typsnitt. Logotypen ska fungera som en visuell igenkänningsfaktor för ditt företag eller organisation. Den bör också fungera med och utan eventuell payoff*.

Hur får man fram en logga?

1. Din logga bör: a. Hållas enkel – Även unik design gör sig bäst i enkel form....Fundera över vilket budskap du vill förmedla innan du börjar arbeta med loggan.

 1. Din logga bör: ...
 2. Vilka loggor faller du för? ...
 3. Samla inspiration! ...
 4. Vilka nyckelord beskriver bäst ditt företag?