:

Hur gör man cerat?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man cerat?
 2. Hur man gör ett läppstift?
 3. Hur använder man lypsyl?
 4. Hur man gör ett eget lypsyl?
 5. Hur gör man ett läppglans?
 6. Hur gör man Lip Gloss hemma?
 7. Hur ofta bör man använda lypsyl?

Hur gör man cerat?

Gör så här Smält och blanda bivax och oljor i ett kärl, i vattenbad eller på låg/medel-värme i mikrovågsugn. Det är en fördel om kärlet har en pip så att det blir lättare att hälla. Tillsätt sedan E-vitamin och/eller eterisk olja och rör om. Häll blandningen i små burkar eller i frysta cerathylsor.

Hur man gör ett läppstift?

Smält ricinolja och bivax i ett kärl över vattenbad på spisen tills allt bivax har smält. Tillsätt färgpigmentet och aromen, rör om ordentligt....Läppglans med hallonsmak

 1. 50 ml ricinolja.
 2. 2,5 g bivax.
 3. 1 g färgpigment, tex smultronröd.
 4. 1 ml hallonarom.

Hur använder man lypsyl?

När läpparna blir torra spricker de lätt med flagnande hud som, i det närmaste oundviklig, konsekvens. Omedvetet slickar vi oss om läpparna för att minska den strama känslan i huden och tråkigt nog gör vi det bara värre då. Så vi tar upp lypsylet ur fickan och smörjer läpparna. Stoppar ner det i fickan igen.

Hur man gör ett eget lypsyl?

Smält samman bivax, kakaosmör, mandelolja och vaniljolja i en värmetålig skål i vattenbad. Ta sedan av skålen från kastrullen och rör i honungen. Rör till läppbalsamet precis börjat tjockna något och honungen blandats med övriga ingredienser (det går fort). Pytsa sedan snabbt upp läppbalsamet i en liten burk.

Hur gör man ett läppglans?

Det enda du behöver är Bivax, Kokosolja och en vegetabilisk olja, som t. ex. solrosolja, rapsolja, olivolja, jojobaolja, mandelolja eller aprikosolja. Du behöver inte heller göra en stor mängd, det tar endast tio minuter för det att bli klart, så gör bara så mycket som du behöver.

Hur gör man Lip Gloss hemma?

Gör ditt färgade lipgloss så här Smält bivaxet, lanolinet och kokosoljan i micron eller i vattenbad på spisen. Håll koll så du stänger av direkt när det har smält. Du vill inte att det ska koka eller bli bränt. Blanda slutligen i den grundolja som du valt (oliv-, mandel- eller jojobaolja) samt rödbetspulvret.

Hur ofta bör man använda lypsyl?

Men hur ofta är då rimligt att använda läppbalsam? Enligt Lilli Arvidsen, farmaceut, så är det mest optimala att bara använda det på morgonen, mitt på dagen och på kvälel. – Det är ingen bra idé att smörja in läpparna flera gånger i timmen. Man ska inte dra i huden i onödan, säger hon till BT.