:

Hur ska man förvara lera?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska man förvara lera?
  2. Kan man göra muggar av Lufttorkande lera?
  3. Hur gör man Keramiklera?
  4. Hur gör man med modellera?
  5. Hur gör man en skål av lera?
  6. Hur tar man hand om lera?
  7. Kan man leran?

Hur ska man förvara lera?

Olika leror Chamotte är finfördelade bitar av bränd lera som blandas i leran. Kom ihåg att lera är en färskvara och blir hård om den får stå för länge innan den används, så köp inte alltför mycket på en gång. Lera får inte utsättas för frost och ska därför förvaras frostfritt men inte för varmt och torrt.

Kan man göra muggar av Lufttorkande lera?

Torka försiktigt och svalt övertäckt med plast. Leran blir vattenfast efter bränning och passar därför bra till tex. muggar etc.

Hur gör man Keramiklera?

Recept: Så gör du vit lufttorkande lera Häll ingredienserna i en kastrull och koka på medelhög värme till den blir tjock. Var försiktig på slutet, då går det fort. Rör runt i kastrullen hela tiden. Häll leran som numera är mer som en deg och lägg över en blöt duk och låt svalna.

Hur gör man med modellera?

Gör så här Färga ev degen med hushållsfärg. Forma degen till valfria figurer (figurerna ska inte ätas). För mer hållbara figurer, grädda dem i mitten av ugnen 2–4 timmar på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek på figurerna). Låt svalna.

Hur gör man en skål av lera?

– Använd en upp-och-nedvänd skål/bakbunke som form, lägg ett bakplåtspapper mellan skålen och leran. – Lossa leran försiktigt från bakplåtspappret och lägg den ovanpå skålen. – Leran kommer veckas automatiskt när du lägger den på bakbunken, men jag ville ha lite fler och skarpare veck så jag trycke lite extra.

Hur tar man hand om lera?

Dela upp leran i mindre klumpar och vira in varje klump i fuktigt bomullstyg. Lägg klumparna i en hink med lock. Då håller sig leran bäst. Om leran ska ligga länge utan att användas kan man använda plastpåsar.

Kan man leran?

Cernitleran är den vanligaste leran om du vill göra saker att spara. Den är egentligen en sorts plast som härdas genom att man värmer upp den. ... När man formar cernitlera kan man använda andra material tillsammans leran. Glasbitar, pärlor och smyckestenar kan tryckas fast som dekoration, så länge de är värmetåliga.