:

Hur gör man sitt eget smink?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man sitt eget smink?
 2. Hur gör man hemmagjord Foundation?
 3. Hur man gör sin egen ögonskugga?
 4. Hur tillverkar man mascara?
 5. Vad gör man smink av?
 6. Hur gör man en egen mascara?
 7. Hur får man en foundation att bli ljusare?
 8. Vad är puder till för?
 9. Vad ska man ha för puder?

Hur gör man sitt eget smink?

Att tillverka eget smink med hälsosamma och sunda råvaror kan även vara något för fritids, tjejgrupper, skolor, tjejfesten osv....Läppstift

 1. 17 ml ricinolja.
 2. 2 g bivax.
 3. 2 g sojavax.
 4. 0,4 g karnaubavax.
 5. 7,5 ml bordeaux pärlemorpigment.

Hur gör man hemmagjord Foundation?

Gör så här: Tillsätt en liten del av jojobaoljan och arbeta ihop, t. ex med baksidan av en sked, till en jämn massa. Tillsätt efterhand droppvis restrerande jojobaolja tills du fått en krämig, lättflytande massa. Tillsätt övriga oljor och e-vitamin och arbeta ihop noga till en lättflytande foundation.

Hur man gör sin egen ögonskugga?

gör du

 1. Häll ut lagom mängd puder i blandningsskålen.
 2. Blanda ner karamellfärg, börja med en droppe i taget.
 3. Blanda noga ihop pulvret och färgen. ...
 4. Förflytta pastan till den lilla burken där du ska förvara ögonskuggan.
 5. Pressa och klappa ut skuggan så den täcker hela burkens botten i ett jämnt lager.

Hur tillverkar man mascara?

Mascara tillverkas enligt samma princip idag som för 100 år sedan: Färgpigment rörs ut i ett fast eller salvigt medium. Skillnaderna består i att man idag kan mala, sila och filtrera allt i mycket mindre partiklar samt i lösningsmedlen som gör att dagens mascaror sitter bättre.

Vad gör man smink av?

Utslätande silikoner och mjukgörande mineralolja I utslätande och utjämnande smink används ofta ingredienser såsom silikoner & siloxaner. Dessa ämnen ger en jämn yta, kan fylla igen linjer och ojämnheter i huden, men detta tyvärr på bekostnad av naturen.

Hur gör man en egen mascara?

Allt du behöver för att göra en hemmagjord mascara är sådant du lätt kan få tag i hemma, i matbutiker, eller i andra butiker. Ta en tesked kokosolja, en tesked sheasmör, en halv tesked bivax, fyra teskedar aloegel, och två tabletter aktivt kol.

Hur får man en foundation att bli ljusare?

Din nyans av foundation kan se för mörk eller orange ut. Lösning: Använd Lightening Shade Adjusting Drops för att skapa den perfekta nyansen. Hur funkar det? En koncentration av vita och rosa pigment hjälper till att ljusa upp, samtidigt som den gula tonen i ljusa till medium-foundations neutraliseras.

Vad är puder till för?

Det finns många olika fördelar, de ger huden en slät och jämn lyster, minimerar uppkomsten av porer och mattar ner huden. Dessutom håller den makeupen på plats. VAD ÄR ETT PRESSAT PUDER? Pressat puder ger huden en matt finish, låser in foundationen och håller längre än löst puder, som kan vara svårare att applicera.

Vad ska man ha för puder?

SVAR: Puder handlar snarare om att ge din hy textur än färg. Välj därför helst en transparent nyans utan pigment eller ett puder som ligger så nära din egna hudton som möjligt. En för ljus färg gör att ditt ansikte ser onaturligt blekt och pudrig ut medan en för mörk färg ger ett tungt och kompakt utseende.