:

Kan Finland gå vidare?

Innehållsförteckning:

 1. Kan Finland gå vidare?
 2. Hur kan Danmark gå vidare?
 3. Hur många gånger har Finland varit med i VM?
 4. Hur spelas fotbolls-EM 2021?
 5. Vem sänder EM 2021?
 6. Har Finland vunnit VM?
 7. Vilka lag kan Sverige få möta i EM?

Kan Finland gå vidare?

Sverige och Danmark är redan klara för åttondelsfinal i fotbolls-EM. Och Finland har faktiskt också fortfarande chansen att gå vidare. Men då måste man bli en av de fyra bästa grupptreorna, och för att det ska kunna ske - här är de tre nyckelmatcherna för Finland framöver. I kväll Skottland-Kroatien i grupp D.

Hur kan Danmark gå vidare?

Så här går det för Finland vid förlust. Om Danmark besegrar Ryssland: Om Danmark slår Ryssland avgörs ordningen för gruppens tre sista lag utifrån målskillnad i inbördes matcher. Om Danmark slår Ryssland med minst två mål blir danskarna tvåa i gruppen, Finland trea och Ryssland fyra.

Hur många gånger har Finland varit med i VM?

Finlands herrlandslag i fotboll, även kallade Huuhkajat (berguvarna), representerar Finland i fotboll för herrar. EM 2021 kommer att bli den första storturneringen där Finland deltar. Finland har aldrig spelat i VM:s slutspel men deltagit fyra gånger i de olympiska spelens fotbollsturnering.

Hur spelas fotbolls-EM 2021?

Spelprogrammet för fotbolls-EM 2021 består av ett gruppspel och ett slutspel. Slutspelet består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och slutligen finalen. Datumen för gruppspelet, som inleder turneringen och kommer att spelas under två veckors tid, är mellan den 11 och 23 juni.

Vem sänder EM 2021?

Det är TV4-gruppen och C More, tillsammans med SVT som har köpt rättigheterna till Fotbolls-EM 2021. Varje match i EM som visas på TV4, går även att se på C More. Visas matchen på SVT går det även att streama EM 2021 på SVT.

Har Finland vunnit VM?

Därefter har landslaget dock spelat betydligt bättre och vunnit flera mästerskapsmedaljer, med VM-gulden 1995 i Sverige, 2011 i Slovakien och 2019 också i Slovakien som höjdpunkter. Det finländska herrlandslaget saknar dock fortfarande ett OS-guld, men har sedan år 1988 vunnit två silver och fyra brons.

Vilka lag kan Sverige få möta i EM?

Grupp E

 • Slovakien 0. Spanien 5. 18:00, Estadio La Cartuja de Sevilla Publik: 11 204.
 • Sverige 3. Polen 2. 18:00, Stadion Krestovskij Publik: 14 252.
 • Spanien 1. Polen 1. 21:00, Estadio La Cartuja de Sevilla Publik: 11 742.
 • Sverige 1. Slovakien 0.
BE