:

Vad är en cirkelträning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en cirkelträning?
  2. Är cirkelträning Hiit?
  3. Vad är ett Cirkelpass?
  4. Varför kör man Cirkelpass?
  5. Vad är Stationsträning?
  6. Är HIIT bra träning?
  7. Är HIIT styrketräning?
  8. När får man bra kondition?

Vad är en cirkelträning?

Cirkelträning kan varieras i det oändliga och består av både konditions- och styrkeövningar. Varje övning tränas under en viss tid och på din egen nivå. Fördelen med cirkelträning är flexibiliteten och tidseffektiviteten då du tränar både styrka och kondition under samma pass.

Är cirkelträning Hiit?

Hiit är en förkortning på högintensiv intervallträning. Hit en förkortning på högintensiv träning. HICT är en förkortning på högintensiv cirkelträning. Syftet med träningsformerna är att få upp pulsen snabbt med kort vila mellan övningarna.

Vad är ett Cirkelpass?

Ett cirkelpass är baserat på minst fyra övningar men kan i pincip vara hur många som helst. Man kör ett set per övning, skiftar till nästa och upprepar tills alla övningar har körts ett varv. Innan man påbörjar nästa cirkel vilar man en stund för att få ner pulsen en aning och låta musklerna återhämta sig.

Varför kör man Cirkelpass?

Fördelarna med att träna cirkelträning är främst flexibiliteten och tidseffektiviteten. Man kan hinna med både styrka och kondition under ett och samma träningspass och pressa sig själv beroende på tidstillgång. ... Man kan även träna längre cirkelpass och välja många övningar eller fler antal cirkelvarv.

Vad är Stationsträning?

Stationsträning Alla kan bygga sin egen stationsträning, även utan redskap och vikter. Här kommer ett exempel: Armhävningar, situps, upphopp, utfall – det är fyra stationer. Sätt klockan på 20 minuter, gör sju repetitioner på varje station och kolla hur många varv du hinner.

Är HIIT bra träning?

Träningsformen ökar metabolismen (ämnesomsättning) vilket också leder till ökad fettförbränning, även i vila. Flera studier har visat att man inte förlorar så mycket muskelmassa med HIIT jämfört med annan viktminskningsträning. HIIT är därför optimalt för den som vill gå ner i fettvolym utan att tappa muskelmassa.

Är HIIT styrketräning?

HIIT jobbar anaerobiskt, som styrketräning, och kan därför bibehålla din muskelmassa. Därför lämpar sig denna träningsform mycket bra vid deff. Genom HIIT ökar du ditt VO2 max (din maximala syreupptagningsförmåga). Du kommer därför att uthärda större ansträngningar vad gäller konditionsövningar i framtiden.

När får man bra kondition?

En “normal” vilopuls ligger för de flesta mellan 60 och 75 slag per minut. Ju lägre vilopuls man har desto bättre kondition har man, eftersom hjärtat behöver slå färre slag och därmed arbeta mindre för att förse kroppen med det blod (syre) den behöver.